Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 24 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

De Donug is een kruising tussen een donut en een kipnugget

Je hebt junkfood en je hebt junkfood. En de Donug is junkfood to the max. Pardon, Donug zeg je? Dat hoor je goed: deze snack is een kruising tussen een donut en een kipnugget.

Donug

Wat moet je je erbij voorstellen? Het is in feite een héle grote kipnugget, in de vorm van een donut. Dat ziet er dus uit als een gepaneerde donut, met een krokante korst. Die krijgt deze nugget van een mix tussen panko (Japans paneermeel) en cornflakes. De binnenkant bestaat helemaal uit kip.

Maar we tellen nog even door met de calorieën: de snack krijgt namelijk -zoals het een donut betaamt- een glazuurlaagje. Niet van suiker, maar hartig. Zo is er een Japanse curry-saus, een kazige Dijon-béchamelsaus of hete chilisaus met zwart (!) zout (kala namak).

De Donug: een kipnugget en donut inéén
Bron: Love a Donug

Wie bedenkt nu zoiets?!

Welke mastermind bedenkt deze maffe voedselhybride? De Schot Crag Carrick. Hij bedacht de snack en presenteerde zijn idee vol trots aan potentiële investeerders in het programma Shark Tank, in Australië. En met succes: zijn bedrijf Love a Donug kwam van de grond en de Donug is in Australië al wijd verkrijgbaar.

Of en wanneer de Donug ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. Wij houden je op de hoogte.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.