Redactie
Redactie Inspiratie 17 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn dé culinaire trends in New York van dit moment

Als iets een trend wordt in New York, is het vaak aftellen tot het ook in de rest van de wereld wordt opgepikt. The New York Times zette een aantal culinaire trends in New York City op een rij. Wij hopen dat deze snel hun weg naar Nederland vinden… 

Water van de tap

Stil of bruisend water van de tap – waarvoor je slechts een fractie van de prijs voor een fles water betaalt of deze zelfs gratis is –  is bezig met een opmars en wij kunnen maar één ding zeggen: kom maar door! Wij spotten het al in Café Restaurant Amsterdam, en hopelijk ook snel in andere cafés en restaurants in Nederland.

Vis charcuterie

Houten plankjes vol worst, rillettes en gedroogde hammen staan in veel zaken op de kaart. En ja, ook wij smullen er regelmatig (soms zelfs iets te veel) van. Een nieuwe draai op het eeuwenoude vleesplank: vis charcuterie. Wat dacht je bijvoorbeeld van makreelpaté, kreeftterrine en gedroogde zalm als borrelhap of voorgerecht?

Dashi

Dashi (bouillon gemaakt van kombu en gedroogde tonijnflakes) is één van de ingrediënten waarvan de smaak wordt beschreven als umami en wordt steeds vaker gespot in restaurants. Niet alleen Aziatische, maar ook keukens met bijvoorbeeld Europese keuken maken er gebruik van in gerechten. Er is zelfs een chef in New York die als onderdeel van een pastagerecht dashi laat trekken in een Parmezaan korstje.

Snel betalen

Dit zouden we graag vaker zien: makkelijkere en snellere manieren om te betalen. De makkelijkste en vooral ook snelste manier is via een app. Zo hoef je nooit meer ellendig lang te zwaaien met je arm totdat de bediening je ziet en kun je écht gaan wanneer je wil. Met de horloges van Google en Apple en andere systemen, zoals MyOrder in Nederland, wordt dit werkelijkheid.

Huisgemaakte radlers

De radler wordt door menig bierdrinker omarmd. Het wordt gemaakt van bier en citrus en verkocht in de meeste supermarkten. De grootste trend op dit gebied? New Yorkse bars die de radlers zelf maken. Met heerlijk verse ingrediënten, zoals bijvoorbeeld grapefruitsap.

Culy sundaes

Als vervolg op de frozen yogurt-rage, zien we nu overal prachtig versierde sundaes (ijsjes met verschillende toppings) verschijnen. Geen ordinaire discodip of chemische kers, maar exquise toppings met alleen de beste ingrediënten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.