Redactie
Redactie Inspiratie 25 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de 100 meest ondergewaardeerde chefs ter wereld

Waar elk jaar weer iedereen praat over de lijst met beste chefs en restaurants ter wereld, zijn er een stuk minder mensen die stilstaan bij al die andere, briljante chefs die rondlopen op dit culinaire planeetje. Om hier verandering in te brengen besloten Per-Anders en Lotta Jorgensen van Fool Magazine meer dan 100 culinair experts de vraag te stellen: “wie is de meest ondergewaardeerde chef ter wereld?”. 

Het leuke van het idee is, dat je op deze manier ook kennismaakt met alle andere verschillende, noemenswaardige chefs die normaliter niet in de spotlights staan. Heston Blumenthal is ge-wel-dig, maar hem kennen we al.. Dus, wat dacht je van die ene, gepassioneerde kok in zijn miniscule keukentje in een achterafstraatje in Barcelona die ook dagelijks goddelijk eten maakt, maar een stuk minder bekend is?

Omdat dit soort vragen en bijbehorende antwoorden ontzettend subjectief zijn, is het geen top-100 geworden, maar een random lijst met daarop alle genoemde namen. Sommige namen werden dubbel genoemd, maar over het algemeen waren het allemaal verschillende chefs uit de hele wereld. De groep ondervraagden bestaat uit bekende food writers en chefs, waaronder niemand minder dan René Redzepi en Alain Ducasse.

lijstlijst2lijst3lijst4

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.