Culinaire trends volgens 19 food-experts: wat is in, wat is uit?

Culy 3 jan 2014 Inspiratie

Gisteren beschreven we al onze kijk op de culinaire trends voor 2014. De website Eater.com vroeg ruim dertig internationale food-experts (chefs, culinair schrijvers en recensenten) naar hun voorspellingen voor dit jaar. Wat is in, wat is uit…?

Greg Morabito, redacteur bij Eater NY: 

In: casual dining bij sjieke restaurants in New York.
Uit: restaurants met maar één soort gerecht.

Ryan Sutton, restaurant criticus van Bloomberg News:

In: dure etnische gerechten, bijvoorbeeld Thaise of Russische gerechten van hoge kwaliteit, met goede biologische ingrediënten.
Uit: steakhouses.

Kyle Nabilcy, culinair schrijver:

In: craft brewing, oftewel ambachtelijk gebrouwen bier.
Uit: bacon in álles. As wonderful as bacon is, it doesn’t belong everywhere!

10_16_13_jam&preserve_baconjam

Joshua David Stein, culinair schrijver voor New York Observer:

In: rotisserie kip van ‘t spit.
Uit: gefrituurde kip.

Marie-Claude Lortie, columnist bij La Presse:

In: gerechten met heel veel groenten als hoofdgerecht, zoals bloemkool met stukjes kip
Uit: menu’s vol vlees, zoals charcuterie, ganzenlever, grote stukken varkensvlees, et cetera. En oesters!

Matt Buchanan van The New Yorker:

In: cocktailbars met ‘foute’ cocktails, maar dan gemaakt met hoogwaardige ingrediënten. En koffiebars met koffie van superhoge kwaliteit, maar wel in ‘hippe’ koffiedrankjes verwerkt zoals een Peppermint Moncha. Kortom: drankjes die eigenlijk als ‘fout’ bestempeld worden, maar dan gemaakt met de beste ingrediënten.
Uit: lange rijen voor restaurants.

cronut4

Elizabeth Auerbach, blogger van ElizabethOnFood:

In: gefermenteerd en geweckt eten. Berkensap en lievevrouwebedstro (een kruidachtige plant). Traditioneel Frans eten, zoals cassoulet, slakken en côte de boeuf.
Uit: New Nordic Cuisine.

Kat Odell, redacteur van Eater LA:

In: sapjesbars, chia zaden, omakase sushi (oftewel: een verrassingsmenu van een sushi-chef), gerechten om met z’n tweeën te delen, hartige cocktails.
Uit: foodtrucks.

Sharlee Gibb, culinair schrijver en restaurant expert uit Melbourne:

In: hartige toetjes, zoals artisjok met ananas, kokos en groentenyoghurt. Yotam Ottolenghi. Online video teasers voor nieuwe kookboeken.
Uit: gefrituurde kip, cronuts en gerechten geserveerd op leisteen.

cronut8

Robbie Swinnerton, restaurantcriticus van Japan Times en Tokyo Food File blogger:

In: casual gastronomie; het gaat om wát je eet, niet waar je eet! Japanse wildgerechten. Popcorn in bijzondere smaken.
Uit: Belgisch bier, was helemaal hip in Tokio, en nu weer helemaal uit. Inmiddels zie je juist veel lokaal ambachtelijk gebrouwen bier.

Helen Rosner, online eindredacteur van Saveur:

In: taco’s. Groenten. Restaurants waar je kunt ontbijten. Vermouth cocktails. Kookboeken voor thuiskoks. Restaurants met mooie Instagram foto’s.
Uit: bietensalades met yoghurt en noten. Gekke granen. Grote bittere cocktails.

Alexandra Forbes, culinair schrijver en columnist van Folha de São Paulo:

In: Brooklyn en het alsmaar groeiende aantal restaurants daar.
Uit: tasting menu’s met gerechten bestaande uit vijftien componenten, met allerlei druppeltjes en blokjes en gekwaste saus.

librije

Adam Goldberg, blogger van A Life Worth Eating:

In: drankarrangementen met andere drank dan wijn, zoals bier of cider. Filterkoffie van vers geroosterde bonen bij sterrenrestaurants. Eindelijk goede koffie bij topzaken!
Uit: enorme wijnarrangementen geserveerd bij grote menu’s.

Ben Leventhal, mede-oprichter van Eater:

In: couscous, salades van tarwekorrels en shakshuka (een Tunesisch gerecht van gepocheerde eieren in tomatensaus)
Uit: horeca-interieurs van lage kwaliteit.

Ian Froeb, restaurantcriticus van  St. Louis Post-Dispatch:

In: barbecuen op hoog niveau.
Uit: boerenkoolsalades.

superfood boerenkool

Ari Bendersky, hoofdredacteur van AbesMarket.com:

In: gerechten die om het eten gaan, en niet om de show. Lokale ingrediënten en veel liefde op het bord.
Uit: cronuts, en de ellenlange rijen voor de bakkerijen zodat die idioten een foto kunen posten op Instagram. It’s dough, people. Get over it.

Mike Thelin, organisator van Feast Portland:

In: foodmarkten en evenementen met foodtrucks.
Uit: DIY’en en Mason Jars.

mason5

Bron: marusula

Andrew Zimmern, presentator van Bizarre Foods:

In: Aziatische gerechten: van Japans tot Thais, van Chinees tot Vietnamees.
Uit: raw food. Paleo en vegetarisch, allemaal prima, als het maar niet rauw is. Wie wil er nu een pizza eten gemaakt van notenpasta en nepkaas?

Kat Kinsman, redacteur bij CNN Eatocracy:

In: kip gemarineerd in karnemelk, zonder poespas, maar grandma-style.
Uit: gerechten in glazen potjes.

cake in a jar1 (1 of 1)

Reageer op artikel:
Culinaire trends volgens 19 food-experts: wat is in, wat is uit?
Sluiten