Redactie
Redactie Inspiratie 24 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit Franse sterrenrestaurant serveert alleen nog maar glutenvrije gerechten

Goed nieuws voor foodies met een glutenallergie. Het met één Michelinster bekroonde Auberge La Fenière serveert sinds kort alleen nog maar glutenvrije gerechten. 

Aanleiding voor deze drastische verandering is Nadia, de dochter van chefkok Reine Sammut, die vanwege de ziekte coeliakie geen gluten kan verdragen.

Samen gingen ze op zoek naar de mooiste glutenvrije ingrediënten en inmiddels werkt ook Nadia in de keuken van La Fenière. Om te voorkomen dat er per ongeluk toch gluten in de gerechten zitten, werken ze alleen met producten waarvan de herkomst 100 procent te achterhalen is.

Op dit moment is het mogelijk om het glutenvrije menu te bestellen voor een gereduceerd tarief (€55,-), om ook mensen zonder intolerantie of allergie te overtuigen dat glutenvrij minstens net zo lekker kan zijn als de traditionele gerechten.

Hoewel het steeds vaker mogelijk is om glutenvrije opties te bestellen, zijn we erg benieuwd of meer (sterren)restaurants het voorbeeld van Auberge La Fenière zullen overnemen. In Nederland hebben we al een volledig glutenvrij restaurant, namelijk De Ziende in Nieuwkoop.

Reine en Nadia Sammut

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.