Redactie
Redactie Inspiratie 10 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Dit eten succesvolle ondernemers & wereldleiders als ontbijt

We lezen het overal: het ontbijt is een belangrijke, zo niet de állerbelangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft je meteen een kickstart aan energie en helpt je de dag lekker te beginnen. Altijd al benieuwd geweest wat succesvolle ondernemers & wereldleiders als ontbijt eten? We geven graag vijf voorbeelden.  

John Mackey, de oprichter van de enorm populaire Amerikaanse supermarkt Whole Foods (een soort Marqt) , houdt van ontbijtsmoothies met fruit en groenten. Mackey is een enorm gezonde eter (dat was ook zijn drijfveer om Whole Foods op te richten). Hij maakt elke ochtend een smoothie met amandel-, haver-, rijst- of sojamelk, vers fruit, boerenkool en spinazie.

8484030211_757dbb96a5_b
Bron: Flickr

Virgin-ondernemer Richard Branson eet ‘s ochtends een ouderwetse, vezelrijke maaltijd. De miljardair is dol op fruitsalade en muesli. Geen hippe granola, maar klassieke muesli uit Duitsland. Als Branson echt een kickstart nodig heeft, eet hij kipper, een gerookte of gestoomde vette haring, soms koudgerookt, naar traditioneel Brits recept.

Schermafbeelding 2013-10-31 om 17.38.11

‘Iron Lady’ Margaret Thatcher ontbeet elke ochtend met een kop koffie en een halve grapefruit . In 1979 gaf Thatcher een interview aan Katherine Hadley van The Sun. Hierin gaf de eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië toe dat ze constant probeerde “weinig te eten”. Ze stelde geen groot ontbijt nodig te hebben om genoeg energie te hebben voor de rest van de dag.

Justin Timberlake ontbijt twee keer per dag. Gezellig! Het eerste ontbijt van de zanger is lekker vet en uitgebreid: wafels met lijnzaad, amandelboter en een roerei. Dan traint hij in zijn gym, om vervolgens nog een keer te ontbijten: het liefst met nog een ei, of een eiwitshake. Alles voor de spieren, Justin! In een interview met Bon Appetit zei Timberlake dat hij alleen sport om lekker veel te kunnen eten.

Winston Churchill hield van een stevige ochtendmaaltijd. De markante premier van Groot-Brittannië haatte licht eten, en ging altijd voor een uitgebreid buffet: gepocheerde eieren, toast, jam, vleeswaren, grapefruit, en… een whisky soda. Zijn ontbijt moest altijd op twee karretjes worden gebracht, zo schreef The Telegraph ooit. Op het eerste karretje lagen de eieren, toast, jam en boter, koffie met melk en koude stukjes kip. Op het tweede plateau lag de grapefruit, een suikerpot, een glas sinaasappelsap, en de beruchte whisky soda. Na het eten waste hij direct zijn handen en rookte hij zijn eerste sigaar van de ochtend. Smakelijk!

Wc0107-04780r

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.