Redactie
Redactie Inspiratie 22 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Deze foodboxen zijn populair in het buitenland (en straks ook bij ons?)

2014 was het jaar van de foodboxen. En de trend van producten bij je thuis bezorgd, of dat nu verse groenten of houdbare delicatessen zijn, lijkt nog lang niet op de rem te staan. 

Wij bekeken welke nieuwe foodbox-concepten in het buitenland populair zijn (of gaan worden). Wellicht straks ook in Nederland?

Cocktails van SaloonBox

De SaloonBox is nog bezig met een crowdfunding-project op Kickstarter. Maar het concept klinkt tof: een abonnement op een wekelijkse doos waarmee je 2 cocktails maakt (bedacht door een bekende cocktailshaker). In de box vind je het recept, alle ingrediënten en een informatieboekje. Een nadeel: de doos kost 35 dollar (!) per week. Dat zijn twee hele dure drankjes… Anyway, het idee is leuk.

Koffie van Pact

Dit Britse initiatief heet Pact. Ze brengen niet alleen maandelijks koffie bij je thuis, ze doen eerst een persoonlijkheidstest om te zien welke smaak en soort koffie goed bij je past. Vervolgens valt er een zak gemalen koffie, net vers voor je gebrand, op je deurmat.

Varkensvlees van Salumi Society

Het bedrijf Boccalone staat bekend om goed varkensvlees. Amerikanen kunnen een abonnement voor 3, 6 of 12 maanden op de Salumi Society nemen; vervolgens krijg je de lekkerste worsten en andere producten gemaakt met varkensvlees thuisbezorgd.

Muziek & eten

Dol op goede muziek én lekker eten? Met de Pairings Box krijg je voor $25 een maandelijkse box met een speciale 7-inch vinyl single, drie originele recepten en een aantal lekkere delicatessen.

Voor kaasliefhebbers

Het New Yorkse Murray’s Cheeses staat bekend om hun ambachtelijke kazen. Onlangs begonnen ze een Cheese of the Month Club. Leden krijgen elke maand 3 limited edition kazen, samen goed voor anderhalve pond kaas.

Glutenvrij snacken

Met de Amerikaanse Love With Food-box kunnen mensen met een glutenvrij dieet ook lekker snacken. Voor $24.50 per maand krijg je allerlei bites toegestuurd.

Lekkers uit Hawaii

Het bedrijf Aloha Crate bezorgt een doos vol lekkers uit Hawaii. Een maandelijks abonnement kost $14.95. Daarin zitten vier tot zes producten, bijvoorbeeld Kona koffie, mango, speciale chocolade, en ander tropisch lekkers.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.