Redactie
Redactie Inspiratie 16 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

De smaak van: culinair journalist Makkie Mulder

In deze nieuwe rubriek, “De smaak van…”, vragen we bekende én onbekende mensen met gevoel voor smaak over hun keukengeheimen & eetgewoontes. Deze week: Makkie Mulder, hoofdredactrice van culinair tijdschrift delicious.

culy0002

Wat is je favoriete gerecht?

Aardappelpuree, zelfgemaakt volgens een recept van Donna Hay. Met aan het eind een geraspt tonkaboontje erdoorheen. Pure verwennerij…

Wat ligt er op dit moment zoal in je koelkast?

Hangop, Turkse yoghurt, fromage frais, granaatappelmelasse en granaatappelpitjes; ik kan niet zonder. Samen met dorset muesli.

Waar mogen ze jou ‘s nachts voor wakker maken?

Voor een Arabisch buffet gekookt door de culinair journalistes Merijn Tol en Nadia Zerouali. Met fluweelzachte humus, pittige pistache spread, yoghurt-saffraansoep, aardappelkibbeh…

Wat is je favoriete culinaire hotspot?

Sinds vijf jaar Hotel de Goudfazant, sinds een paar maanden Aan de Amstel en sinds enkele weken restaurant Rijsel. Alle drie in Amsterdam. Ze hebben gemeen dat er fantastisch gekookt wordt, door hele enthousiaste mensen, met het seizoen mee en een fijne wijnkaart. Allen gelegen in een simpele maar wel speciale omgeving, voor een prettige prijs. Ik ga vaak uit eten na een drukke dag of week met vrienden of familie. Hier voel ik me altijd op mijn gemak en het eten is heerlijk.

Wat is het beste wat je ooit uit jouw keuken getoverd hebt?

Ik ben heel goed in het maken van de meringuetaart met rozenwater-room uit de allereerste delicious. december 2006. Niet moeilijk met een geweldig imponerend resultaat. en vooral heel lekker. Is inmiddels dé familietaart geworden. In ons laatste kerstnummer, 5 jaar jubileumnummer, staat een versie met oranjebloesemroom.

culy0001

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.