Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 22 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

De mooiste momenten uit een jaar Azië door Culy’s Emma

Culy’s Emma leefde #deleven in Azië, ze ging een jaar lang op een culinaire reis – in haar eentje! Maar wat waren nu haar hoogtepunten tijdens een reis door twaalf landen, waar al het eten zo ontzettend lekker was?

“Mijn jaar in Azië was eigenlijk een aaneenschakeling van culinaire hoogtepunten. Als ik net in een land aankwam, wist ik vaak niet waar ik moest beginnen. Al die street food en al die geuren… Vaak had ik na een maand van hetzelfde eten wel weer zin in iets nieuws, maar dan ging ik gewoon naar het volgende land waar alles weer anders was.

Peking eend en bapao

Ik begon in China, waar ik bij Da Dong in Beijing de lekkerste Pekingeend uit m’n leven at. Een poepsjiek restaurant waar de eend aan tafel wordt aangesneden en de wc tegen je praat.

Maar net zo lekker waren de spotgoedkope verse bapao broodjes uit grote stoommanden, die we ‘s ochtends kochten als we een lange busreis tegemoet gingen. Of de hele vis in Sichuan, in loeihete bouillon met chili-olie en honderdduizend pepers.

In de Japanse rij

Mijn favoriete eetland was met stip op één: Japan. Heel normaal is het daar om in de rij te staan voor een restaurant, en de beste restaurants hebben vaak de langste rij. Zo ben ik meer dan eens in een rij gaan staan zonder dat ik ook maar enig idee had wat er op het menu stond.

Gelukkig werd ik altijd beloond met iets goddelijks, zoals een dampende kom ramen met veel zwarte peper. Of een tonkatsu zo mals en smaakvol dat mijn tafelgenoot en ik er bijna van moesten huilen.

Kip in de rijstvelden

Soms zijn de omstandigheden waarin je iets eet, belangrijker dan wat je eigenlijk aan het eten bent. Zo was ik in Bohol op de Filipijnen en zaten we met een superleuke groep achterin een truck en werden we het hele eiland over gereden. Van watervallen naar de kust naar de mooiste rijstvelden.

Met de lunch haalden we een paar kippen met sojasaus en rijst die we midden in de rijstvelden opaten. De kip leek wel de lekkerste die ik ooit had gegeten, maar dat kan ook zomaar door het uitzicht zijn gekomen.

Din Tai Fung

Din Tai Fung is een Taiwanese restaurantketen die inmiddels door bijna heel Azië verspreid zit. En gelukkig maar, want zodra ik er bij eentje in de buurt was, kreeg ik hartjesogen.

De specialiteit is xiao long bao, zijdezachte dumplings gevuld met varkensvlees en bouillon. Deze dumplings zijn misschien wel het meest perfecte eten op aarde, maar de rest van de kaart is ook verrukkelijk. Ik heb zelfs mijn terugticket vanaf Bali via Kuala Lumpur geboekt, met een lange overstap tijdens etenstijd, zodat dit mijn laatste avondmaal was.”

Wat is #deleven voor jou?

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Anderzorg. Bij Anderzorg vinden ze dat je zorgverzekering er voor jou moet zijn, zodat jij meer uit je leven kunt halen. Kortom: minder gedoe, meer #deleven.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

In samenwerking met Anderzorg

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.