Redactie
Redactie Inspiratie 24 jan 2014
Leestijd: 3 minuten

De leukste Nederlandse foodies om te volgen op Instagram

We love Instagram. Lekker plaatjes kijken (én zelf posten), en dan het liefst van het eten, natuurlijk. Daarom vandaag: de leukste Nederlandse foodies om te volgen op Instagram. Enjoy!

Volg je ons al?

https://instagram.com/kyonne
Getalenteerd foodfotografe en blogger, dus niet zo gek dat haar foto’s er piekfijn uit zien. Houdt van actiefoto’s van chefs, mag graag uit eten gaan in luxe zaken en deelt ook andere mooie momenten uit haar reizende leven.

https://instagram.com/sabine_koning
Bekende foodblogger van Oh My Foodness. Deelt veel foto’s die ook op haar blog staan, maar ook fijne behind-the-scenes kiekjes. Fan van goeie onderschriften, zoals: “Episch koekbeslag in de maak.”

https://instagram.com/yvettevanboven
Yvette van Boven – geen introductie nodig – is op haar Instagram precies zoals je haar kent uit haar gelauwerde kookboeken. Homemade, zonder poespas, een tikje edgy, een snufje Frans, maar altijd ultiem foodie. Hondje Marie maakt het af.

https://instagram.com/maragrimm
Culinair schrijver op hoog niveau; schrijft voor de mooiste magazines en koffietafelboeken van statuur. Momenteel bezig met DESIRE, een boek over Sergio Herman – de wereldberoemde sterrenchef waar ze tevens goede vriendjes mee is. Verwacht veel sterreneten, het mooiste servies, en oesters. Veel oesters.

https://instagram.com/uitpaulineskeuken
Foodblogger en schrijfster Pauline houdt van licht, wit, grijs, clean en strak – je zult haar niet op een viezige barbecuefoto betrappen. Is dat saai? Allesbehalve. Haar foto’s zijn heerlijk en zeer inspirerend.

https://instagram.com/simoneskitchen
Foodfotografe Simone maakt belachelijk mooie foto’s van eten – niet alleen professioneel, maar ook op Instagram. Daar gunt ze de hongerige culy een kijkje achter de schermen. Waar het er misschien wat rommeliger, maar altijd watertandend lekker aan toe gaat.

https://instagram.com/francescakookt
Francesca is foodblogger en mama, dus veel lekkere gerechten én kidsproof recepten. Je ziet humor terug op haar bord, in de keuken én in foto’s.

https://instagram.com/madebyellencom
Foodblogger Ellen houdt van rustieke, stoere foto’s met de lekkerste ingrediënten. Wij krijgen altijd instant zin om te bakken als we haar kiekjes zien.

https://instagram.com/edskitchen
Ha, een man! Foodblogger Ed hangt steevast boven de tafel, want zijn Instagram-kiekjes zijn vrijwel allemaal van bovenaf genomen. Stoer, strak en smaakvol, dat zeker.

https://instagram.com/heeerlijk
Femke houdt van heeerlijk eten, maar ook van kopjes, bloemetjes, vaasjes, tierlantijntjes en tafels vol met lekkers. Overdaad schaadt, maar bij dit Instagram-account is het juist genieten.

https://instagram.com/marcellangedijk
Warempel, nog een kerel! Marcel Langedijk is al jaren een gevierd journalist voor mannenmedia. Houdt van vlees, whisky, sigaren en praten met sterrenchefs. Is immer bescheiden in zijn begeleidende teksten: “Lunch met wagyu. Omdat het dinsdag is.”

https://instagram.com/brendakookt
Foodblogger en gek op zowel hele gezonde dingen als echte guilty pleasures. Fotografeert prachtig en heel divers: iedere dag weer een verrassing wat er op haar (digitale) bordje ligt.

https://instagram.com/moniquevanloon
Last but not least: een stukje schaamteloze zelfpromotie van uw Culy-hoofdredacteur. Dit Instagram-profiel is foodie all over, hoewel Monique ook vreemdgaat met schoenen, interieurspullen en selfies. Verwacht vooral veel steak tartare, cappuccino’s en zoetigheden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.