Redactie
Redactie Inspiratie 29 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

De leukste (en vooral lekkerste!) hotspots in Lelystad

In Lelystad beland? Met dit lijstje voor de leukste (en vooral lekkerste!) hotspots in Lelystad weet je waar je moet zijn voor de beste happen. Van koffie tot Grieks en Aziatisch: een overzicht!

6 x de lekkerste hotspots in Lelystad

1. De Rede van Bataviahaven

Is het niet voor de fijne lunch- en dineropties, dan is het wel voor het uitzicht dat je aanschuift bij De Rede. Dit aan de Bataviahaven gelegen restaurant biedt klassiekers die iedereen lekker vindt. Kogelbiefstuk met groene asperges en Roquefortsaus, risotto met gamba’s en tomaat of een vega falafel burger. Kortom: zo’n plek die altijd goed is.

De Rede – Schoonzicht 412, 8242 KH Lelystad

2. UNO

UNO is een hedendaags fusion restaurant in Lelystad. De gerechten zijn levendig en kleurrijk en verenigen het beste van Oost en West. Zin in gyoza met kip, speelse sushi of Aziatische rundvleeswraps? UNO is waar je wil zijn.

UNO – De Promesse 123, 8232 VZ Lelystad

3. By lemonakis

Voor Griekse specialiteiten ben je aan het juiste adres bij By lemonakis. En als je die keuken ook maar een béétje kent, dan weet je dat je hier naartoe wilt. In knoflook gebakken calamares, feta met tomaat uit de oven, gebakken garnalen of moussaka: wij beginnen nú al te watertanden.

By lemonakis – Schoonzicht 406, 8242 KH Lelystad

4. De Cantine

Huiselijk en ontspannen, dat is hoe je de sfeer bij De Cantine het best kunt omschrijven. Dat vertaalt zich naar een toegankelijke menukaart met fijne, gangbare opties. Pasta aglio e olio bijvoorbeeld, of Oosterse kipsalade. De specialiteiten van het restaurant zullen voornamelijk in de smaak vallen bij vleesliefhebbers: tournedos in eigen jus of rib eye steak met kruidenboter. Lekker!

De Cantine – Oostvaardersdijk 0111, 8242 PA Lelystad

5. Lunchroom Harrels

Het knusse interieur bij lunchroom Harrels is de ideale omgeving voor een kop koffie, een stuk taart of een fijn lunchgerecht. Een tikkeltje old school allemaal, maar zeg nou zelf: soms is een tosti, een kom snert of een pannenkoek toch alles waar je naar verlangt?

Lunchroom Harrels – Weversstraat 20, 8223 AC Lelystad

6. De Boet

Op 25 minuten rijden van Lelystad vind je Restaurant De Boet. In deze chiquere hotspot kies je voor 3-, 4- of 5-gangen aan fijne, creatieve gerechten. Daarbij heb je steeds de keuze tussen vlees, vis of vega en zeker in die laatste categorie zien we interessante combinaties.

Spaghetti van koolrabi met Blue de Wolvegasaus, gestoofde bosui, walnotencrumble en dressing van gekaramelliseerde zilveruitjes? Hell yeah.

De Boet – Wijk 1 61, 8321 EM Urk

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
De leukste (en vooral lekkerste!) hotspots in Lelystad
Sluiten