Culy
Culy Inspiratie 29 september 2015

De leukste (en vooral lekkerste!) hotspots in Lelystad

Wanneer je een bezoekje brengt aan Lelystad is het handig om een lijstje hotspots bij de hand te hebben. Waar drink je een lekkere kop koffie? Waar is de lunch goed en waar eet je lekker? Je vindt het in ons overzicht van fijne plekken in Lelystad.

De Eetalage
De Promesse 2, Lelystad

Nog een fijne plek voor koffie en lunch is De Eetalage. Hier serveren ze lekkere dikke boterhammen met bijvoorbeeld gerookte kip, zalm of carpaccio.

Als toetje bestel je hier een stuk taart met een kop thee. Óf ga voor een verse smoothie. Deze kan je natuurlijk daar opdrinken of meenemen voor onderweg. Bijvoorbeeld voor in de trein, want het station ligt op steenworp afstand.

Bistro Jan Goos
Parkhaven 9, Lelystad

Bij Bistro Jan Goos eet je aan het water – in één van de havens van Lelystad – met uitzicht over de aangelegde bootjes. Het menu is overwegend Amerikaans met een ruime keuze uit burgers en steaks, maar ze hebben ook verse pasta- en visgerechten.

Van maandag tot en met woensdag is Bistro Jan Goos vanaf 16.00 uur geopend. Vanaf donderdag kan je ook aanschuiven voor de lunch en is het restaurant geopend vanaf 12.00 uur.

De Rede van Bataviahaven
Schoonzicht 412, Lelystad

In Bataviahaven vind je De Rede. Hier zit je in de zomer lekker op het terras aan het water. Ze zijn elke dag vanaf 11.00 uur geopend voor zowel lunch als diner.

De lunch bestaat uit verschillende sandwiches (van Turks brood of bruin boerenbrood), soepen en tosti’s XL, maar je kan ook kleine hapjes delen. Zoals deze kleine geitenkaas-ijsjes. Het broodje carpaccio is overigens ook een aanrader!

Als je komt dineren kies je voor gerechten uit ‘de tuin’, ‘de zee’ of van ‘het land’. En als je het Instagram-account van de chef David Groen bekijkt, dan weten we zéker dat het water je meteen in de mond loopt. Bekijk het menu hier.

‘t Dijkhuysje
Oostvaardersdijk 57, Lelystad

Voor wie in Lelystad graag op sjiek gaat eten, moet bij ‘t Dijkhuysje zijn. Hier eet je met een prachtige uitzicht over het Markermeer van de mooiste gerechten van Chef Nicky Quarz, die eerder ervaring opdeed bij onder meer ***De Librije en Le Cirque.

Bij ‘t Dijkhuysje maak je een keuze uit een aantal kleine gerechten of ga je voor een met zorg samengesteld menu. Vier gangen eet je hier voor 49 euro en wanneer je twee gangen komt lunchen betaal je 28 euro.

tdijkhuysje

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De leukste (en vooral lekkerste!) hotspots in Lelystad
Sluiten