Redactie
Redactie Inspiratie 2 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

De 88 beste Chinese restaurants van 2013 zijn bekend

De lijst van de beste Chinese restaurants van Nederland is vandaag bekend gemaakt. De afgelopen 11 maanden konden bezoekers hun favorieten insturen. Op basis hiervan is een top-88 gemaakt. Op de eerste plaats dit jaar? Restaurant Nam Kee aan de Zeedijk in Amsterdam! Dit restaurant stond vorig jaar nog op plaats 8.

Op nummer 2 dit jaar moet restaurant Lange Muur uit Emmeloord plaats maken voor Happy Garden uit Kampen, en de nummer 1 van vorig jaar restaurant Chi-Ling uit IJmuiden zakt 2 plaatsen en eindigt op de 3e plaats. De hoogste nieuwe binnenkomer in de top 10 is restaurant Lotus uit Enkhuizen.

De gehele lijst is te zien op www.bestechineserestaurant.nl.

Deze jaarlijks terugkerende lijst van de 88 beste Chinese restaurants van Nederland is een samenwerking tussen  het horeca vakblad Asian HorecaVizier, Umenu en Dinnersite.nl. De organisatie heeft gekozen voor een Top 88, omdat het getal 88 een Chinese oorsprong heeft, zo staat 88 binnen de Chinese cultuur symbool voor ‘geluk en blijdschap’ en ‘fortuin of welvaart’ . Het cijfer 8 wordt gezien als een groot geluksgetal, en 88 als het grootste geluksgetal.

Schermafbeelding 2013-12-02 om 14.00.50

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.