Redactie
Redactie Inspiratie 18 dec 2012
Leestijd: 2 minuten

De 8 plekken waar elke foodie geweest moet zijn

Elke reisgids kent zijn succesverhalen, en elke inwoner van elke stad zegt daar het béste restaurant waar ze ooit gegeten hebben te kennen. Maar wat zijn nou daadwerkelijk de beste plekken waar elke foodie heen moet?

Het tijdschrift Travel + Leisure heeft een “bucketlist” opgesteld: jawel, een lijst met, net als in de gelijknamige film, plekken die elke reiziger gezien of gedaan moet hebben. Op de lijst staan ontzettend veel verschillende dingen variërend van het ‘s avonds zien van de Amsterdamse grachten vanuit een rondvaartboot tot het volgen van een tangoles in Buenos Aires.

Naast fantastische bezienswaardigheden staan er ook een aantal plekken die elke foodie gezien, maar vooral geproefd moet hebben, en wij hebben de lijst voor je.

San Francisco 

Eet hier de lekkerste oesters en andere zeevruchten die je ooit zult proeven in de Hog Island Oyster Bar. Er zit een prijskaartje aan, maar het is meer dan de moeite waard.

Barcelona

Geniet van de allerbeste tapas bij het klassieke El Vaso de Oro, moderne Paco Meralgo, het populaire Bar Pinotxo en bar waar alle locals komen Bomba Bar Cova Fumada.

Oaxaca in Mexico

Het eten in Oaxaca is geweldig: complexe smaken, kippensoepen met verschillende soorten pepers en verse op straat gemaakte taco’s. Ga vooral naar La Biznaga Restaurant, hier specialiseren ze zich in regionale Slow Food gerechten.

Singapore

In Maxwell Road Hawker Center (1 Kadayanallur St.) vind je sublieme Hainanese kip met rijst en laksa noedels.

Maine

Geniet van het ultieme broodje kreeft aan een tafel met zicht op het water in Clam Shack, een van de beste vistentjes in deze regio van de Verenigde Staten. Niet mooi, niet fancy, maar oh, wat een goede broodjes.

Huangzhou, China

Dragon Well in Huangzhou, China is een (peperduur) restaurant waar je voornamelijk eet met je ogen en waar je opinie ten opzichte van Chinees eten compleet zal veranderen. Volgens velen een van de beste zaken van China. Ver van tevoren reserveren!

Venetië

In de stad van de gondels en grachten eet je de beste ham en visgerechten bij Trattoria Antiche Carampane.

Tokyo

Zorg dat je voor zonsopgang op de Tsukiji vismarkt bent en geniet van alle actie rondom versgevangen tonijn, geniet daarna van de meest verse sushi die je ooit zult eten bij Sushi Dai.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.