Redactie
Redactie Inspiratie 28 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy’s Celine ontraadselt: Bara mix

Soms kom je potjes, zakjes of pakjes tegen waarvan je denkt: wat is dit nu weer? Toko’s, buitenlandse supermarkten, natuurwinkels en marktjes staan er vol mee. Culinair journalist Celine The ontraadselt ze voor je. Deze keer: Bara mix.

Wat vonden we? Een klein geel-groen-oranje doosje met tropische look. Op de voorkant een plaatje van baksels die sterk doen denken aan appelbeignets.

Opdruk: Nandan’s Bara Mix, Original taste comes alive

Waar vonden we het? Hindoestaanse winkel Albert Cuyp markt, Amsterdam

Wat is het? Een poedermix waarmee je bara’s kunt bakken. Een bara is een Surinaamse/hindoestaanse snack gemaakt van gekruid deeg dat wordt gefrituurd in olie. Een belangrijk ingrediënt is urid meel, gemaakt van gele erwten. Dit geeft het deeg stevigheid en een lekker volle textuur. Het deeg wordt gekruid met onder meer komijn, knoflook, geelwortelpoeder en chilipeper.

Wat kunnen we er mee? Bakken natuurlijk! Mix mengen met lauw water en het deeg 30 minuten laten rijzen. Dan tot balletjes draaien, platdrukken en een gat in het midden maken. Frituren in hete olie en goed laten uitlekken op keukenpapier. Serveren met een pittige, rode sambal of chilisaus.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.