Redactie
Redactie Culinair nieuws 23 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy primeurt: de nieuwe limited edition chocoladerepen van Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely, het chocolademerk dat al sinds 2005 als een speer gaat, komt weer met drie limited edition chocoladerepen. Het jaarlijkse moment waar elke chocoholic naar uitkijkt… En Culy verklapt alvast de smaken!

De smaken zijn… *tromgeroffel start*

Melkchocolade met kokos, amandel & kaneel
Melkchocolade met koek & chilipeper
Pure chocolade met kers & meringue

We vroegen Stevenie van Tony’s Chocolonely waarom ze voor deze limited smaken hebben gekozen. Stevenie: “We hebben dit jaar gekozen voor warme smaken omdat we onze fans zo graag een handje willen helpen de winter door te komen. Met een reep met koek & chilipeper moet dat zeker lukken. Voor de melkreep met kokos, amandel en kaneel hebben we ons laten inspireren door onze Facebook-fans. We vroegen hen of ze ideeën hadden voor een nieuwe limited-smaak en de vraag naar kokos was enorm!

culy0001

“Daarnaast wilden we alle chocofans heel graag kennis laten maken met de combinatie puur, kers en meringue. Maar een leverancier die meringue maakt van vrije uitloop eieren, voor ons heel belangrijk, bleek bijna onmogelijk te vinden. Daardoor moesten we zelfs bijna de productie opschuiven. Uiteindelijk hebben we toch een leverancier gevonden die speciaal voor ons meringue wilde maken van vrije uitloop eieren. We zijn heel blij met het eindresultaat!”

culy0002

Jouw favoriet?

Iedereen kan stemmen op zijn lievelingssmaak op de Facebook-pagina van Tony’s Chocolonely. De reep met de meeste stemmen voegen ze toe aan de vaste collectie! De melk/noga en melk/karamel/zeezout zijn ook op deze manier toegevoegd aan het vaste assortiment.

Tijdelijk te koop

De limiteds zijn tijdelijk verkrijgbaar vanaf 1 oktober in de webshop en o.a. Bij Wereldwinkels, Waar, Marqt en kadoshops.

culy0003

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.