Redactie
Redactie Inspiratie 7 aug 2012
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… kantoorlunch op sjiek met de Buurtboer

Met de Buurtboer (www.debuurtboer.nl) wordt lunchen op kantoor opeens wel een hele sjieke aangelegenheid. Culy testte het een weekje uit.

Als je op kantoor ook wel eens wat anders wilt lunchen dan de standaard producten van de supermarkt, en waarde hecht aan de kwaliteit van de producten, de versheid, de smaak en de manier waarop producten geproduceerd zijn, dan is de Buurtboer lunch echt wat voor jou. De Buurtboer is in 2010 opgericht door Caroline van der Lande en Nikki Wiesman.

De lunchkratjes zijn gevuld met de beste producten; van de boer uit de buurt, lokaal ambachtelijk geproduceerd of biologisch. Het brood komt bijvoorbeeld van bakker BROOD. De kazen zijn van de Mariënwaerdt; biologisch en van Hollandse bodem. En zo hebben ze nog veel meer lekkere en goede producten, zoals biologische zuivel en vleeswaren, Beemster sappen, salades, gemengde sla, rucola, humus, geitenkaas, fairtrade zoetwaren, et cetera.

Gemiddeld kost een complete lunch €3,95 p.p., afhankelijk van het aantal personen en de frequentie. Hoe vaker je bij ze luncht en met hoe meer mensen, hoe goedkoper. Wil je weten hoe het precies werkt? Check hier de werkwijze. Voor grote groepen leveren ze ook belegde broodjes of Buurtboer lunchpakketjes; een papieren tasje met een belegd broodje, een appel en een sapje.

001

Wat zat er in onze lunchkratten?

De kratten waren super divers gevuld en de producten waren vooral van hoogstaande kwaliteit. Drankjes (appelsap, vlierbessensap), zuivel (melk, drinkyoghurt), brood (tarwe, meergranen, volkoren, notenvruchten), knäckebröd en ontbijtkoek, jam en chocopasta… En dan het beleg. Wauw. Van rosbief en osseworst tot filet americain en runderpastrami. Kaas (een flink stuk!), mozzarella, cream cheese, boter, maar ook pesto, gerookte zalm, rivierkreeftjessalade, auberginemousse (zo goddelijk!) en zelfs ei-truffelsalade. Gezond doen met Hollandse komkommer, rucola, avocado, Hollandse tomaten en zelfs tuinkers.

Alles smaakte heerlijk, was supervers, goed verpakt en vrijwel allemaal biologisch en/of lokaal geproduceerd. Wat ons betreft een absolute aanrader als je iets meer te besteden hebt voor de lunch en iets bijzonders op tafel wil zetten. Het pakket wat wij hadden kost 3,95 per persoon.

547207_327681010634093_1986162507_nculy0003culy0002culy0005culy0004culy0006culy0001

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.