Redactie
Redactie Inspiratie 20 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy interviewt: Libanese food blogger Bethany van DirtyKitchenSecrets.com

Via Le Cordon Bleu ontmoet Culy’s Marina veel mensen in de internationale culinaire wereld. Dit keer interviewde Marina speciaal voor Culy.nl foodblogger Bethany van dirtykitchensecrets.com

Libanees eten is redelijk onbekend in Europa. Zonde, want een keuken die zo rijk is aan smaken en kleuren verdient meer aandacht. Gelukkig is daar Bethany van de foodblog dirtykitchensecrets.com met haar smakelijke gerechten. Ze is Amerikaans, Libenees opgevoed en woont in Londen. In juli komt haar kookboek uit dat vol zit met Libanese gerechten. Ook een televisieprogramma is in de maak.

culy0001

Op je blog staan veel recepten, waar haal je je inspiratie daarvoor vandaan?

Mijn inspiratie komt overal vandaan: sommige recepten zijn geïnspireerd op traditionele familiegerechten. Andere recepten zijn geïnspireerd op ingrediënten waar ik plotseling trek in heb. Ook haal ik inspiratie uit restjes uit de koelkast. Wat op mijn blog ook goed werkt is een combinatie van Westerse en Midden-Oosterse gerechten en technieken.

Voor welk gerecht kan ik je wakker maken?

Ik kan hier geen eerlijk antwoord op geven omdat mijn voorkeur voor een gerecht constant verandert door mijn buien en de seizoenen. Favoriete gerechten zijn o.a. mjadara (een linzen pilaf) met een salade, geroosterde kip met knoflook en tabbouleh (een Arabische salade gemaakt van bulgur, tomaten, komkommers, fijngehakte peterselie, munt, ui en knoflook). Mloukhieh (een bittere Libanese groente, vaak gegeten met kip, rijst en bouillon), hummus en kishk (een soort pap) vind ik ook erg lekker.

culy0003

Wat is voor jou de beste plek om te eten?

Een gezellige keuken in huis vol met familie en vrienden, gepaard met fijne muziek en een aantal flessen goede wijn.

De Libanese keuken heeft vele soorten aromaten. Welke smaakmakers gebruik je het liefst in je keuken?

Citroen, knoflook, olijfolie en alle soorten (verse) kruiden.

culy0002culy0004culy0005culy0006

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.