Redactie
Redactie Inspiratie 9 dec 2011
Leestijd: 1 minuut

Culy Curaçao: deel III

Onlangs maakte jullie Culy verslaggever met airBerlin een trip naar het prachtige eiland Curaçao. In een aantal delen doen wij verslag van het culinaire wat dit Caraïbische eiland te bieden heeft. In dit artikel willen we je kennis laten maken met de culinaire kant van het eiland door middel van een visueel overzicht.

Diner bij Mr Congas. Onder het genot van lekkere live-muziek genieten we van local food zoals het hoort te zijn. Zo aten we er bruine rijst met linzen, kip met gegrilde ananas en zoete saus, stoofvlees, cassave, opgerolde witvis met garnalen. Ook de toetjes waren niet mis: de kokos flan is een specialiteit uit Curaçao.
Yvonne di Plaza in Willemstad, vlakbij de Floating Market. Hier kun je lunchen op de local manier! Verwacht niks sjieks, maar wel erg lekker eten. Er zijn verschillende keukens, wij aten bij ‘die van Yvonne’. Goede, super smaakvolle gerechtjes zonder poespas. Je betaalt er ongeveer 10 dollar voor een gerecht met bijvoorbeeld kip, bruine rijst, aardappelpuree, groenten en gebakken banaan (die laatste is zeker een aanrader!). Ook geitenvlees is hier een specialiteit.


De Curaçao Liqueur Distillery in Willemstad, waar de beroemde Blue Curaçao likeur wordt gemaakt. Hier zie je de gedroogde schil van de “Laraha” sinaasappels, waar de likeur mee wordt gemaakt. Foto’s: Tobias Wolf

Lunch bij Rancho el Sobrino, een tropisch restaurant met een groot rieten dak en veel Caribische invloeden in het interieur. Hier eet je locale specialiteiten zoals stoofpotjes van geit of rund, vissoep, wit vis en frisse salades.

Op zoek naar meer toffe culinaire plekken? Check Culy Hotspots, onze verzameling van de allerleukste adresjes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.