Redactie
Redactie Inspiratie 22 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Een American favorite: corn dogs

Een absolute Amerikaanse klassieker op het gebied van snacks: corn dogs. Worstjes op een stokje (knakworstjes, maar andere soorten worst kunnen ook) in een beslag, die knapperig gefrituurd worden.

Geschiedenis

Het originele recept zou uit 1929 stemmen en kwam uit Texas, waarschijnlijk van een worstmaker van Duitse origine. In de patentaanvraag van destijds staat:

I have discovered that wieners,, when impaled on sticks and dipped in batter, which includes in its ingredients a self rising flour, and then deep fried in a vegetable oil at a temperature of about 390°F., the resultant food product on a stick for a handle is a clean, wholesome and tasty refreshment.

Maar ook andere Amerikanen claimden de corn dog bedacht te hebben, zoals Carl en Neil Fletcher die hun “Corny Dogs” op de Texas State Fair tussen 1938 and 1942 verkochten.

Ook aan de andere kant van Amerika werden worstjes aan een prikker gestoken: Dave Barham opende het eerste filiaal van Hot Dog on a Stick aan Muscle Beach in Santa Monica, Californië in 1946.

Zelf maken

Zelf corn dogs maken is absoluut niet moeilijk. Je hebt alleen (knak)worstjes en een beslag van bloem, maïsmeel, bakpoeder, eieren en (karne)melk nodig. En natuurlijk lollystokjes en olie om in te frituren.

In deze video leer je hoe je zelf corn dogs maakt:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.