Redactie
Redactie Inspiratie 18 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Consumentenbond vindt C1000-brood het beste supermarktbrood

Het boeren meergranenbrood van C1000 is door de Consumentenbond aangewezen als het beste supermarktbrood. Ook het fijn volkorenbrood van C1000 is volgens hen de beste koop.

Het Bastille volkorenbrood van Albert Heijn staat op de tweede plek met een gedeelde 7,9. De derde en vierde plek zijn ook voor C1000-broden, Aldi krijgt de vijfde plek. Het meergranenbrood van Jumbo en de Boeren Waldkorn van Jumbo wisten de laatste positie in de lijst te halen. Het winnende brood scoorde het best op het gebied van smaak en een goed zout- en vezelgehalte. PLUS stond met een 7,3 voor het Ben van Bakel donker meergranenbrood op de negende plek.

Brood wordt gezonder

Brood wordt gezonder, concludeert de Consumentenbond. Gemiddeld zit er nu 0,4 gram zout in een boterham, 20 procent lager dan in 2007. Alle geteste volkorenbroden scoorden goed op vezelgehalte, de meergranenbroden daarentegen zijn ‘redelijk’ wat betreft de hoeveelheid vezels. De Consumentenbond testte 15 volkoren- en 10 meergranenbroden uit de 300 soorten die te koop zijn in de supermarkt. Het testpanel bestond uit verschillende bakkers en broodexperts.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.