Redactie
Redactie Inspiratie 4 aug 2012
Leestijd: 2 minuten

Chocolatier Dominique Persoone; God is a Chocoholic

Culy lezer Diantha: “Afgelopen week was ik in Antwerpen om de vele winkels te plunderen in de laatste fase van de ‘Solden,’ toen ik plotseling de onbedwingbare drang voelde om het Paleis op de Meir binnen te gaan. Niet omdat het zo’n prachtig gebouw is of omdat Napoleon er ooit woonde, maar omdat chocolatier Dominique Persoone er een chocolaterie had geopend en ik helaas niet sterk genoeg was om de heerlijke overdaad aan chocolade te weerstaan…

8choco

Eenmaal binnen moest ik mijn best doen om mijn portemonnee veilig in mijn tas te houden. (Liever had ik een enorm chocolade hondensculptuur, chocolade lippenstift, chocolade massage olie, chocoladeboeken en zelfs de chocoladereepvormige balie gekocht, maar… Ik deed het niet, en dat is een prestatie waar ik trots op ben.)

Behalve alle eetbare chocolade verkocht Chocolateline ook de ‘Chocolate shooter,’ ooit uitgevonden voor een verjaardagsfeestje van de Rolling Stones, maar vooral bekend als de zogenaamde oplossing voor het probleem van alle chocoholics.. Calorieën!
Met de shooter kan je chocolade snuiven, waardoor je de sensatie van chocolade krijgt zonder het te eten. Klinkt fantastisch, maar ik heb het ooit geprobeerd. Het is grappig voor een keertje, maar het kan helaas toch zeker niet concurreren met het eten van een heerlijke reep chocola.

chocoshooter

Natuurlijk kon ik de winkel niet verlaten zonder het zeer intrigerende assortiment aan bonbons te proberen. Mijn budget dwong me een selectie te maken van 8 smaken. En ik heb er nu al spijt van dat ik mijn budget niet gerekt heb, want hoe vreemd deze smaken misschien ook klinken, ze zijn stuk voor stuk onweerstaanbaar!

IMAG0607

Mijn top 5 Chocolateline bonbons:

5. Italiaanse Javanais (Witte chocoladeganache met verse basilicum, zongedroogde tomaat, zwarte olijven met marsepein): ik moet toegeven dat ik mijn twijfel had over deze smaak, maar op een of andere manier werkt de combinatie perfect!
4. Espelette (Bittere ganache, marsepein van licht gerookte chilipeper): because I like things spicy, ook mijn chocola
3. Carasel (Caramel ganache met fleur the sel): onweerstaanbare klassieker
2. Bollywood (Witte chocoladeganache gearomatiseerd met saffraan en een zachte curry): klinkt vreemd, maar ik hou van curry en blijkbaar hou ik er nog meer van als het in een bonbon zit.
1. BACON! I know Maar ik beloof dat het de beste combinatie ooit is!

Dus ben je in Antwerpen, ga naar Chocolateline en probeer alle smaken. Want als iemand mij ooit vraagt wat mijn favoriete smaak chocola is, is mijn antwoord zonder twijfel: bacon!”

door Diantha

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.