Redactie
Redactie Inspiratie 15 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Checklist voor de ideale vega maaltijd

Biokok en kookboek auteur Marion Pluimes kreeg zó vaak de vraag hoe je als vegetariër een volwaardige maaltijd samen kunt stellen, dat ze besloot er een checklist voor te ontwikkelen. Het doel? Laten zien hoe je op een praktische, eenvoudige manier een uitgebalanceerde vegetarische maaltijd samenstelt.

Zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër kan meteen aan de slag met dit mooi vormgegeven, schematische stappenplan. Het enige wat je nodig hebt is je eigen inspiratie plus de checklist. Bedenk eerst waar je zin in hebt: misschien heb je iets gelezen over een bepaald ingrediënt of een lekker recept gezien op Culy.nl? Aan de hand van de zes stappen ga je vervolgens na of het gerecht ‘voedingstechnisch’ klopt.

Waar het ultieme vega-maal zoal uit bestaat? Men neme: 50% groenten, 20% granen, 20% peulvruchten of eiwitten, 5% vet, 5% kruiden en specerijen en een dosis liefde en aandacht. Zo makkelijk kan het dus zijn. De Vegachecklist inspireert je om verder te denken dan het vervangen van een stukje vlees voor een vleesvervanger. Er zijn ten slotte zo veel meer mogelijkheden om een creatieve, vegetarische maaltijd samen te stellen!

De checklist is te bestellen via de website www.vegachecklist.nl. De prijs voor 1 exemplaar is €4,95 (of €6,95 voor een gelamineerde versie), inclusief verzendkosten. Bij bestelling van meerdere exemplaren krijg je korting.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.