Culy
Culy Inspiratie 13 april 2013

Brits bedrijf pleit voor insecten op het menu

In Azië behoort het eten van insecten tot een doodnormale zaak en genieten maar liefst twee miljoen mensen per dag van een gefrituurde sprinkhaan of gebakken vliegje. Toch blijft het in het Westen een soort taboe en eten we ze nog maar weinig.

Te weinig zelfs, vindt het Britse Ento. Dit bedrijfje werd opgericht als afstudeerproject door studenten van het Royal College of Art en Imperial College London. De jongens zijn bezig met een vrij ongewone missie: mensen overtuigen van het eten van insecten.

Het klinkt gek, maar eigenlijk is het zo raar nog niet. Zo bevatten de meeste insecten bergen proteïnen, weinig vet en laten ze een relatief kleine ecologische voetafdruk achter.

Daarom begon Ento een campagne om insecten te introduceren in het Westerse dieet. Dit doen ze onder ander andere door samen te werken met restaurants en maken ze gebruik van mooie productdesigns om zo de voor ons redelijk nieuwe hapjes aan de man te krijgen.

Wij vinden het initiatief leuk, maar moeten er wel nog aan wennen en zijn benieuwd of het gaat lukken. Wat vind jij? Ben je het eens met de Britse jongens en kan je niet wachten tot de sprinkhanen bij ons te koop zijn in de supermarkt?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Brits bedrijf pleit voor insecten op het menu
Sluiten