Borreltip: brood dippen in je favoriete kruidenmix

Een broodje met een flinke lik roomboter en een snuf grof zeezout of juist dippen in olijfolie: wat ons betreft is dit de belichaming van het perfecte borrelhapje. Alhoewel…

Onlangs proefden we bij East57 een smakelijke variant. In plaats van het broodje alleen in een beetje olijfolie te dippen, werd ons aangeraden om ook de bijgevoegde kruiden te gebruiken. Wat we proefden was een heerlijke verrassing, dat gaan we vaker doen!

Hierbij is het de bedoeling dat je eerst een stukje brood in een beetje goede extra vierge olijfolie dipt en vervolgens door de kruiden haalt. Maar je kunt het natuurlijk ook al met elkaar mengen in een kommetje of op een bordje.

De kruidenmix die wij proefden was op basis van ras el hanout, maar we denken dat bijvoorbeeld een gedroogde bruschettamix, Italiaanse kruiden en za’atar ook érg goed smaakt.

Brood met olie stock

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!