Redactie
Redactie Inspiratie 24 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Black Isle Bakery maakt de mooiste gebakjes van Berlijn

Van het Schotse Black Isle via Londen belandde Ruth Barry in Berlijn. Hier combineert ze onder de naam Black Isle Bakery haar passies voor moderne kunst en bakken, en maakt ze de meest kunstige gebakjes.

Barry spendeerde de eerste jaren van haar leven op het Schotse Black Isle. Hier was ze onder andere werkzaam bij een uitgeverij voor moderne kunst, maar in 2012 gooide ze het roer om.

Ze sloot zich aan bij bakker Christophe Vasseur van het Parijse Du Pain et Des Idées, waar ze kennis en inspiratie opdeed voor haar nieuwe project, een cateringbedrijf in Londen.

Eenmaal in Londen begon ze met bakken voor haar Black Isle Bakery. Inmiddels is ze weer verhuisd en gesetteld in Berlijn, en gaat ze door met bakken voor grote klanten als Acne Studios.

Hartig & zoet

Voor Black Isle Bakery maakt Ruth hartige en zoete gebakjes, die volgens haar het best worden omschreven als moderne recepten met aandacht voor het seizoen en originaliteit.

Haar achtergrond op het platteland en de schoonheid hiervan vormt een grote bron van inspiratie, en samen met haar liefde voor kunst zijn dit de belangrijkste pijlers voor haar werk. Zo werkt ze met simpele ingrediënten, die ze omtovert tot de mooiste creaties.

De basis voor de gebakjes zijn een soort luchtige broodjes die worden gevuld met de mooiste ingrediënten uit het seizoen. Denk aan jam, kaas, verse vis, groenten, kruiden en paddenstoelen. Daarnaast maakt ze ook andere gerechten op aanvraag, zoals koekjes en amandelboter.

Prachtig design

Niet alleen de hapjes zijn een lust voor het oog, ook de huisstijl is prachtig vormgegeven. Dit werd gedaan door designstudio OK-RM, wat resulteerde in een bijzondere website en de mooiste foto’s.

Tot slot is elke lekkernij vernoemd naar een plek in Black Isle, zoals Fortrose, Muir of Ord en Tore.

Een vaste plek

Helaas heeft Black Isle Bakery nog geen vaste plek, maar als alles goed gaat komt deze er wel. Wanneer dit zover is, houden we je op de hoogte.

Kijk voor meer informatie op de website of Facebook-pagina.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.