Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 14 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit hotel in Londen serveert kunstige taartjes bij de thee

Hotel Rosewood in Londen gaf hun patissier een mooie uitdaging: taartjes maken geïnspireerd op de kunstwerken van Banksy, Damien Hirst en Mark Rothko. Hij creëerde iets oog- én tongstrelends.

Marshmallow à la Banksy

Art Afternoon Tea noemen ze het in hotel Rosewood in Londen: een soort high tea, maar dan met patisserie die volledig is geïnspireerd door beroemde kunstwerken. Zo kan het dat je hier neerstrijkt in de Mirror Room en een marshmallow à la Banksy voor je neus krijgt.

Art Afternoon Tea Rosewood Hotel

Eetbare kunst

Maar ook kleine sandwiches, verse scones en kleine chocolaatjes behoren tot het repertoire van chef patissier Mark Perkins. Zijn laatste vijf creaties baseerde hij op de werken van kunstenaars die op dit moment exposeren in Londen. Dat zijn Yayoi Kusama, Damien Hirst, Alexander Calder, Banksy en Mark Rothko.

Pistache-bavarois

Hoe smaakt dat? Nou, het Hirst-gebakje bevat bijvoorbeeld cassis-gelei, curd van yuzu en witte chocolade. Het kunstwerk van Mark Perkins smaakt naar passievrucht, met stipjes van chocolade. En het rood-met-blauwe torentje van Calder bestaat uit een chocoladehoorntje gevuld met pistache-bavarois, kersengelei en pistache-cake.

De gebakjes worden allemaal met bijpassende theesoorten uitgeserveerd natuurlijk…

Art Afternoon Tea Rosewood Hotel

Art Afternoon Tea

Tripje naar Londen op de planning? Ga genieten!

Van maandag t/m zondag kun je tussen 12:00 en 19:00 aanschuiven in de Mirror Room van het Rosewood voor Art Afternoon Tea. Een tafeltje reserveren kan online.

Art Afternoon Tea Rosewood Hotel

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Rosewood Hotels

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.