Redactie
Redactie Inspiratie 14 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

7 x culinaire hotspots in Keulen

Waar je ook in Nederland woont, je bent eigenlijk altijd zó in Keulen: vanuit Amsterdam is het drie uurtjes rijden, en woon je in het zuiden van het land? Dan ben je er helemaal in no time. De perfecte bestemming dus voor een mini break, maar geen break zonder een lijstje culinaire hotspots.

Die Fette KuhBonner Str. 43

Een goede hamburgertent mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Bij Die Fette Kuh serveren ze lekkere en eerlijke burgers en maken ze alles zelf. Precies zoals wij een burger graag eten!

L’escalierBrüsseler Strasse 11

Liever een avond feestelijk uiteten? Ga dan naar L’escalier. Laat je hier in de watten leggen en geniet van een prachtig én goddelijk menu.

LizbätGeisselstr.6

Voor crêpes moet je in Keulen bij Lizbät zijn. Ze hebben een menu vol hartige én zoete variaties waar je bijna niet uit kan kiezen. Wat ons betreft een geweldige start van je dag.

Wo ist Tom?Zülpicher Straße 309

Wo ist Tom? is een relaxt cafeetje voor koffie, ontbijt en lunch. De cranberry-banaan pancakes zijn een aanrader! Goed werk: Wo ist Tom? is een werkplek voor mensen met een verstandelijke handicap.

Bron: Facebook

TörtchenTörtchenSteinbergerstraße 5

Voor taartjes gaan we in Keulen naar TörtchenTörtchen. Deze taartjes en macarons spreken voor zich, toch?

Brauhaus PützEngelbertsraße 67

Voor Duits bier, braadworst met huisgemaakte currysaus en schnitzel moet je bij Brauhaus Pütz zijn. Als je dan toch in Duitsland bent moet je toch minstens één braadworst hebben gegeten…

485GradKyffhäuser Strasse 44

Pizza’s eet je graag bij 485Grad. De ingrediënten die ze hier gebruiken zijn afkomstig uit Zuid-Italië en dat proef je! Waar de naam vandaan komt? De pizza’s worden 60 tot 90 seconden in een oven van 485 graden gebakken zodat het deeg lekker krokant wordt en de korst zijn karakteristieke vlekken krijgt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.