Culy
Culy Inspiratie 23 april 2013

5 gerechtjes die je óók in een muffinvorm kunt maken

Hoewel een muffinvorm ideaal is om muffins en cupcakes in te bakken, kan je ‘m ook voor een hoop andere gerechtjes gebruiken. Handig! Via The Kitchn.

1. Pannenkoeken: Vul de vormpjes tweederde met het beslag en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden. Heb je stevige trek? voeg dan stukjes worst of ham toe. Heerlijk om mee te nemen of voor onderweg.

2. Mini quiches: Leg een stukje bladerdeeg in de vormpjes en vul met ham of spekreepjes, en breek er een eitje boven. Of: mix je ei eerst met een beetje spinazie of andere groenten en vul dan de vormpjes. Bak totdat ze gaar zijn.

3. Wentelteefjes: Snijd (wit) brood in kleine stukjes en doop ze in een los geklutst ei met een beetje suiker en kaneel. Vul ingevette vormpjes met het mengsel en serveer met extra suiker.

4. Rösti’s: Hou je van de krokante randjes bij rösti’s? Vul dan eens een ingevet muffinvrompje met in lucifers gesneden aardappels. Maak ze eventueel een aantal dagen van tevoren. Bak totdat ze goudbruin zijn en het enige wat je iedere keer hoeft te doen is ze op te warmen in de oven.

5. Vers fruit crumble: Bedek de vormpjes met aluminiumfolie en maak bijvoorbeeld deze crumble met seizoensvruchten. Heb je crumbles over? Vries ze in, in een druk-en-sluit zakje.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 gerechtjes die je óók in een muffinvorm kunt maken
Sluiten