Redactie
Redactie Inspiratie 30 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

5 cafés in Krakau die je móet bezoeken

Heb je al eens gedacht aan het Poolse Krakau voor een culinaire trip? De stad is een absolute aanrader om heerlijk te wandelen, shoppen én lekker te eten. Dit zijn 5 cafés in Krakau die je móet bezoeken.

1. Alchemia
Deze kroeg is een begrip in de wijk Kazimierz. Ontzettend hip en toch ouderwets. Met een bij elkaar geraapt interieur dat om onduidelijke reden perfect past.

2. Piwnica Pod Baranami

Piwnica Pod Baranami was een van de bekendste plekken waar progressieve theatergroepen de grenzen van de staatscensuur opzochten. Nu is het een sfeervol keldercafé, met kleine tafels en oude accessoires.

3. Eszeweria
In deze sfeervolle kroeg trek je je terug uit de drukke stad. Antieke meubels, kaarslicht en vriendelijk personeel maken Eszeweria tot een intieme plek. In de zomer kun je in de grote achtertuin van een koele zelfgemaakte limonade proeven.

Bron: Facebook

4. Bunkier Sztuki
Dit café, dat aan de buitenkant wel iets wegheeft van een bunker, heeft goede wisselende exposities waar artistieke locals op afkomen. De andere publiekstrekker is de grote veranda aan de Planty, waar je het hele jaar door overdekt buiten zit.

5. Drukarnia
Een trekpleister voor de buurt. Met onder één dak een knus café gedecoreerd met oude kranten aan de muur, een modernere cocktailbar en een concertzaal voor voornamelijk jazzmuzikanten en zo nu en dan een dj.

Bron: Facebook

Deze adressen (en meer) staan in de nieuwe reisgids 100% Krakau. Vanaf 25 september in de boekhandel.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.