Redactie
Redactie Inspiratie 3 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

15 celebrity’s met eigen wijnen

Huisfeestje in het vooruitzicht? Maak indruk op je vrienden en bestel eens wat anders dan die standaard huiswijn. Ga voor een van deze celeb wijnen bijvoorbeeld! Ooit geweten dat Drew Barrymore speciaal wijn heeft ontwikkeld voor haar familie? Of dat (voormalig) 90210 hunk Jason Priestley eigenaar is van de Black Hills Estate Winery in Brits-Columbia? Daarom. Wij zijn fan.

1. Madonna is niet te beroerd om ons te laten proeven van haar eigen wijn. Vooruit, het kost even dertig euro per fles, maar dan heb je ook wat. Trouwens; stiekem houdt niet Madge zelf, maar haar vader zich met de wijnproductie bezig.

2. Dan Aykroyd. Deze Canadees/Amerikaanse acteur werd tijdens een van zijn vele reizen geïnspireerd tot het maken van zijn eigen wijn.

3. Wat goed genoeg is voor Richard Gere is ook goed genoeg voor ons. Toch?

4. Drew Barrymore lanceerde vorig jaar haar eigen Pinot Grigio, een droge en fruitige witte wijn, in samenwerking met de Amerikaanse wijndistrubuteur Wislon Daniels.

5. Antonio Banderas. Zucht. Zijn wijn is ‘elegant’ en ‘perfect in balans’. Deze moeten we hebben.

6. Gerard Depardieu. Een van de bekendste (én best betaalde) acteurs van Frankrijk heeft – jawel – ook zijn eigen wijn. Mét op elke fles een gezellige afbeelding van zijn eigen hoofd.

7. Sinds 2006 is Fergie samen met haar pappie trotse eigenaar van wijnmerk ‘Ferguson Crest’. Volgens Fergie de reden waarom het nu weer goed gaat tussen haar en haar vader. Een wijntje doet blijkbaar wonderen.

8. Ga helemaal los met een fles van rapper Lil Jon binnen handbereik. Opvallend: de elegantie van de flessen wijn ten opzichte van zijn, toch wel, ruige uiterlijk.

9. Kyle Maclachlan. Speciaal voor alle fans van Twin Peaks, Sex and the City en Desperate Housewives!

10. Bij het kopen van een fles wijn van zanger en gitarist Dave Matthews koop je ook meteen wat nineties nostalgia.

11. Alleen al de foto’s van Olivia Newton John maken het waard om deze wijn te kopen.

12. Voormalig 90210 hunk Jason Priestley heeft nu zijn zinnen gezet op de productie van wijn. Hij is zelfs mede-eigenaar van Black Hills Estate Winery in Brits-Columbia.

13. Een zwoele wijn van Sting. Wat wil je nog meer?

14. Sam Neill ken je waarschijnlijk als Dr Grant uit Jurassic Park. Hoe zijn wijn smaakt? Vast en zeker avontuurlijk.

15. Met zijn liefde voor eten kon een eigen wijnmerk niet uitblijven voor televisiepersoonlijkheid Guy Fieri. Hij heeft zijn eigen wijngaarden (met plannen voor organic farming) en leert kids ook nog eens hoe ze lekker kunnen koken. Kortom: een goed voorbeeld van het nuttige met het aangename combineren.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.