Culy
Culy Inspiratie 09-12-2013

10 restaurants die maar één gerecht serveren

De afgelopen paar jaar ontstond plotseling een nieuwe trend: overal openden restaurants die gespecialiseerd zijn in maar één gerecht. Of het nu gaat om soep, pasta of gehaktballetjes, in deze restaurants serveren ze je de beste.

Potatopia, NYC

Bij Potatopia haal je alles wat met aardappels te maken heeft, in de meest uiteenlopende variaties.

potatopia
Bron: Potatopia

Thrill Grill

In september 2013 opende Thrill Grill: een foodtruck die door heel Amsterdam reist en alleen de allerbeste burgers bakt. Het concept bleek een razend succes en een restaurant kon natuurlijk niet uitblijven. Na een pop-up in de Amsterdamse Negen Straatjes zijn ze nu definitief gevestigd in de Amsterdamse Pijp (Gerard Doustraat 98) en in Haarlem (Groenmarkt).

burger

The Meatloaf Bakery, Chicago

Hier kun je terecht voor acht verschillende soorten meatloaf (gehaktbrood), gemaakt van verschillende soorten vlees en zelf een van linzen.

meatloaf

Porchetta, NYC

Porchetta is een soort pulled pork in het kwadraat, en hier wordt het geserveerd op een broodje. Niet gezond, maar wel érg lekker.

porchetta
Bron: Flickr

L’Entrecôte et les Dames, Amsterdam

Vlak bij het Museumplein is dit restaurant gevestigd waar je kunt kiezen uit entrecôte, entrecôte en… entrecôte! Bij het vlees krijg je heerlijk dunne frietjes geserveerd en vooraf een groene salade. Eet je geen vlees? Dan kun je stiekem toch gaan voor de sliptong.

Wist je dat hetzelfde concept, maar dan onder de naam Le Relais de Venise, ook in onder andere Parijs gevestigd is?

l'entrecote
Bron: Youropi

The Meatball Shop, NYC

Weer een vergelijking, want net als bij Meatballs in Amsterdam kom je hier voor niets dan gehaktballetjes. Uiteraard in verschillende soorten, maten en wisselende toppings.

meatball

Spaghetteria, Amsterdam

Spaghetteria is nog maar net anderhalf jaar open en is al begonnen aan de verbouwing voor een tweede filiaal. En dat is zeker niet voor niets! Hier eet je Italiaanse pasta, in steeds wisselende vormen en sauzen. Toe kun je kiezen uit een espresso met een stukje chocolade, of een tiramisù.

Spaghetteria

Rice to Riches, NYC

Een tikje apart, maar waarom ook niet: hier kun je terecht voor maar liefst 19 verschillende soorten rijstpudding.

rice
Bron: Flickr

Soup en Zo, Amsterdam

Op twee locaties in Amsterdam zit Soup en Zo, een klein tentje met amper ruimte voor gasten en een miniscule keuken waar de lekkerste soepen worden gemaakt. Er is de keuze uit zeven soorten die dagelijks wisselen.

Soup
Bron: Afterdrk

Paul’s Pel’meni, Madison – Amerika

Hier worden kleine Russische wonton’s verkocht, gevuld met rundvlees of aardappel en getopt met gesmolten boter, zoete chili saus, gele kerrie, fijngehakte koriander en zure room.

A mix of the beef and potato dumplings
Bron: Isthmus

Macbar, NYC

Twaalf verschillende soorten mac ‘n cheese: klinkt dit als de hemel, of klinkt dit als de hemel? Van een klassieke ‘cheeseburger mac ‘n cheese’ tot eentje met verse kreeft, dragon, cognac en mascarpone.

Macbar
Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
10 restaurants die maar één gerecht serveren
Sluiten