Redactie
Redactie Inspiratie 14 feb 2014
Leestijd: 4 minuten

10 x eten als afrodisiacum: geheid een romantische avond!

Kan jij in de slaapkamer wel een boost van het één of ander gebruiken? Je kunt je dan wagen aan de zogenaamde “aphrodisiac foods”.

Deze ingrediënten zorgen dat je libido flink omhoog gaat in ieder geval. Althans, dat schijnt zo te zijn. Hier een top 10 van ingrediënten die mogelijk je seksleven een oppepper geven.

1. Honing
Honing zit vol met borium (een mineraal dat ervoor zorgt dat je oestrogeen goed gebruikt wordt). Daarnaast hebben studies aangetoond dat het ook nog eens zorgt voor een verhoging van testosteron in het bloed. Goed voor zowel mannen én vrouwen dus!

Bron: Flickr

2. Oesters
Een bekende in deze categorie is natuurlijk de oester. Vergeet gewoon even alles wat je niet bevalt aan deze delicatesse en eet er eentje (of meer), want in oesters zit ontzettend veel zink. Dat schijnt te zorgen voor een hoger libido én uit onderzoek is gebleken dat het de spermaproductie verhoogt. Oesters eten is natuurlijk ook erg romantisch. Drink er een glas champagne bij en je avond kan niet meer stuk!

Oesters
Bron: Flickr

3. Knoflook
Ja hoor, knoflook hoort er ook bij. Zorg wel dat je ook genoeg kauwgom of pepermunt bij de hand hebt, want je wilt geen stinkende adem op le moment suprème. In knoflook zit een stofje dat allicine heet en dat zorgt er weer voor dat je bloed sneller gaat stromen. En laat dat (vooral voor mannen) net handig zijn!

Knoflook
Bron: Flickr

4. Vijgen
Al in de oudheid stond een open vijg symbool voor het vrouwelijke seksorgaan. Het is één van de oudste vruchten en we kennen de vijg ook van het vijgenblad, waarmee Adam en Eva hun edele delen bedekten. Ook Cleopatra was fan van de vijg en de oude Grieken associeerden de vijg met liefde en vruchtbaarheid. Een bepaald stofje dat wel eens belangrijk zou kunnen zijn voor je perfecte avond zit er niet in, maar een erotische vrucht is het zeker!

Vijgen
Bron: Flickr

5. Chocola
We love chocolate! En ja, thank God is ook gebleken dat chocolade je libido een oppepper geeft. Neem dan wel pure chocolade, want hier zitten de zogenaamde ‘feel good chemicaliën’ anandamine en fenylethylamine in. Deze stofjes zorgen volgens wetenschappers voor een gevoel van geluk, opwinding en euforie. Cacao bevat ook tryptofaan, een essentieel onderdeel van de neurotransmitter serotonine. En die is weer bekend vanwege het geven van een ​​geluksgevoel en het bevorderen van ontspanning. En daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

Chocola
Bron: Flickr

6. Basilicum
Basilicum is natuurlijk heerlijk door bepaalde gerechten. Maar daarnaast schijnt dat dit kruid een positief effect heeft op het menselijk lichaam. Basilicum heeft een fantastisch aroma dat stimulerend zou werken. Basilicum door je eten zal zeker je hart doen kloppen. (Wij vinden het dan ook niet gek dat Italianen zo romantisch zijn).

Basilicum
Bron: Flickr

7. Bananen
Laten we de vorm van de banaan even achterwege laten, ook al werd die vroeger al snel gekoppeld aan seksualiteit. Maar het zijn vooral de stofjes in een banaan die je libido doen verhogen, zo blijkt uit onderzoek. Zo zit er veel kalium, magnesium en vitamine B in. De mannen hebben daarnaast ook nog eens baat bij het bromelia enzym, dat voor het mannelijk libido goed schijnt te werken.

Banaan
Bron: Flickr

8. Avocado
De Azteken noemden de avocadoboom de ahuacuatl quaitl (ofwel: testikelboom). Dit komt waarschijnlijk vanwege de vorm van de vrucht en het feit dat ze in paren in de boom hangen. Katholieke Spaanse priesters vonden deze vrucht zo obsceen dat ze hem verboden. Geen nood, hij wordt weer volop gegeten, hoe zouden we anders heerlijke guacamole kunnen maken? De avocado bevat veel foliumzuur, vitamine B6 en kalium. En deze vruchten zorgen ervoor dat het immuunsysteem gestimuleerd wordt.

Avocado
Bron: Flickr

9. Amandelen
Al in de oudheid stond de amandel symbool voor vruchtbaarheid. Dichters en bijbelkenners dachten destijds dat het aroma van amandelen passie bij vrouwen opwekte. Wetenschappers hebben echter later aangetoond dat er in amandelen een hoge dosis aan vitamine E, magnesium en vezels zitten. Er zit dus toch wel een kern van waarheid in al die amandelmythes!

Bron: Flickr

10. Asperges

In de zeventiende eeuw schreef de Engelse kruidenexpert Nicholas Culpepper dat asperges lust op zouden wekken bij zowel mannen als vrouwen. En in de negentiende eeuw in Frankrijk kregen bruidegoms drie gangen asperges geserveerd om goed te kunnen presteren tijdens hun huwelijksnacht. Blijkbaar niet voor niets, want asperges zijn een grote bron van kalium, vezels, vitamine B6, vitamine A vitamine C, thiamine en foliumzuur. Over foliumzuur wordt gezegd dat het de histamineproductie een boost geeft, wat weer helpt bij het bereiken van een orgasme. We zeggen alleen maar even niets over de geur die asperges geven op het toilet…

Asperges
Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.