Redactie
Redactie Inspiratie 18 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

10 dingen die je niet wist over Gordon Ramsay

Gordon Ramsay kennen we als de energieke, tierende en scheldende sterrenchef. Maar wist jij dit al over deze topkok?

1. Ramsay werd geboren in Schotland, maar groeide op in Engeland omdat zijn ouders verhuisden naar Stratford-upon-Avon. In dit plaatsje werd William Shakespeare geboren.

2. Ramsay had alles behalve een makkelijke jeugd. Zijn vader was een alcoholist die zijn moeder mishandelde. Zijn broer was verslaafd aan heroïne.

3. Hij was bijna prof-voetballer geworden: toen hij jong was speelde hij in het jeugdelftal van Oxford United. Op zijn twaalfde werd hij ontdekt door een scout van de Schotse voetbalclub Glasgow Rangers. Echt groot werd zijn voetbalcarrière nooit; hij moest noodgedwongen stoppen door een heftige knieblessure.

4. Ramsay leerde het vak van Albert Roux in Londen en Guy Savoy en Joel Robuchon in Parijs. Zijn eerste echte baan als chefkok kreeg hij in het restaurant Aubergine in 1993, waar hij binnen drie jaar 2 Michelinsterren binnensleept.

5. Ramsay heeft samen met zijn vrouw Tana vier kinderen: Megan, tweeling Jack en Holly en Matilda.

6. Ramsay heeft (had?) verschillende kalkoenen die hij vernoemde naar bekende chefs, zoals Ainsley (Harriott), Jamie (Oliver), Delia (Smith), Gary (Rhodes) and Nigella (Lawson).

7. Je zou het wellicht niet verwachten, maar Ramsay is enorm ijdel. Zo onderging hij meerdere Botox-behandelingen, haartransplantaties en gebitsoperaties.

8. De chef is gek op hardlopen en heeft in tien jaar tien keer de London Marathon gelopen, allen voor het goede doel.

9. Zijn favoriete boek, afgezien van kookboeken? ‘50 Shades of Grey’.

10. Zijn favoriete woorden? Fuck, en bullocks. Goh, onverwacht!

Fox's "Hell's Kitchen" 200th Episode Celebration

Beeld: Getty Images

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.