Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 12 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Sint inspiratie: de 5 lekkerste recepten voor pakjesavond

Kruidnoten, taaitaai, schuimpjes en marsepein: we kunnen er niet van afblijven sinds de Sint in het land is (en stiekem in de weken daarvoor ook al). Op pakjesavond zelf pakken we het liefst niet alleen uit met cadeautjes, maar ook met lekkers!

Zelfs als je niet (meer) in de kleine kinderen zit – denk rode wangetjes van de spanning en Sinterklaasliedjes op repeat – is pakjesavond iets om naar uit te kijken. En daar hoort natuurlijk allerlei lekkers bij. Al hoef je je heus niet te beperken tot Sinterklaasavond; deze recepten kunnen ook prima ervoor (of erna).

Kruidnoten arretjescake

pakjesavond AH
Bron: Albert Heijn

Arretjescake is een oer-Hollandse koude cake die in meerdere streken wordt gegeten. De precieze ingrediënten verschillen per streek en recept, de smaak dus ook. Speciaal voor Sinterklaas zijn de biscuitjes vervangen door kruidnoten. Zo is je arretjescake helemaal pakjesavondproof!

> Naar recept: Kruidnoten arretjescake

Gevulde speculaas

gevulde speculaas AH
Bron: Albert Heijn

Een heuse klassieker en echt het allerlekkerst als je het zelf maakt. Je moet er even geduld voor hebben, want het deeg moet een uurtje de koelkast in. Maar dan heb je ook wat om te presenteren aan je gasten. En deze variant is glutenvrij, dus echt geschikt voor iedereen!

> Naar recept: Gevulde speculaas

Gezouten karamelfondue met banaan

karamelfondue AH
Bron: Albert Heijn

Fan van banaan? Dan is dit een ideaal toetje – of gewoon tussendoortje – voor pakjesavond. Je dipt de banaan in de gezouten karamelfondue en daarna nog in koekkruimels, chocoladesnippers of kokosrasp. En als je het niet kunt laten gewoon in alledrie! Het is tenslotte feest.

> Naar recept: Gezouten karamelfondue met banaan

Zelfgemaakte kruidnoten

kruidnoten AH
Bron: Albert Heijn

Ze liggen in overvloed in de winkels. Je kunt ze tegenwoordig zelfs in de meest bijzondere smaken kopen. Toch zijn zelfgemaakte kruidnoten niet te overtreffen en je hebt ze ook nog eens zo gemaakt. Bovendien kun je eindeloos variëren met smaken, bijvoorbeeld door ze met glazuur te besmeren en te versieren. O ja, deze heten echt kruidnoten, niet pepernoten.

> Naar recept: Kruidnoten

Sinterklaastaart

Sinterklaastaart pakjesavond AH
Bron: Albert Heijn

Wat is pakjesavond zonder échte Sinterklaastaart? En deze is niet alleen fantastisch om te zien, maar ook om te eten. Met kruidnotenbeslag, chocoladeglazuur en strooigoed! Tip: zet ‘m op je verlanglijstje, zodat je – zelfs als jij niet gaat bakken – deze topper niet misloopt.

> Naar recept: Sinterklaastaart

Bij Albert Heijn vind je alles voor het leukste feest van het jaar. De lekkerste recepten, waarvoor je alle ingrediënten gewoon in de supermarkt kunt halen, maar ook strooigoed, letters en schoencadeautjes. Kijk in de speciale AH Sintshop voor meer Sinterklaasrecepten en snoepgoed.

In samenwerking met Albert Heijn

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.