Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 25 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je van het hart van je huis (de keuken) een sfeervolle plek waar je graag bent

De keuken is een ruimte in je huis die belangrijker is dan je misschien zelf denkt. Ga maar eens na hoe vaak je daar bent. Regelmatig wordt er in gegeten en klonteren gasten er tijdens feestjes bij elkaar om te kletsen. Je kunt er dus beter maar voor zorgen dat het er gezellig vertoeven is. En met deze tips krijg je zeker een sfeervolle keuken.

Planten en bloemen

In alle kamers is dit eigenlijk een goed idee, maar toch worden ze in een belangrijke ruimte als de keuken vaak vergeten: planten en bloemen. Als je die in je keuken zet geeft dat direct een gezellige en huiselijke sfeer. En ze werken ook nog eens ontspannend. Wel zo handig als je nogal snel in de stress schiet tijdens het koken.

De juiste verlichting

Vaak wordt een keuken voorzien van wat spotjes, terwijl goede verlichting essentieel  is voor een sfeervolle keuken. Combineer functionele verlichting met sfeerverlichting, zoals hanglampen boven een eettafel of onder-kastverlichting om een warme gloed te creëren. Door met verlichting te spelen zorg je altijd voor de juiste stemming.

Keuken
Getty Images

Raamdecoratie

In een mooie keuken mag goede raamdecoratie simpelweg niet ontbreken. Je zorgt ermee voor de juiste sfeer, maar kunt de ruimte er ook bijvoorbeeld door verkoelen. En wist je dat gordijnen nare geurtjes absorberen? Voor wat elegantie en moderniteit kun je je keuken voorzien van zwarte jaloezieën. Die combineren functionaliteit met een tijdloos design, waardoor je niet alleen controle hebt over de lichtinval en privacy, maar ook een chique sfeer creëert. De zwarte jaloezieën vormen een mooi contrast tegenover een lichte keukeninrichting en zorgen ervoor dat je keuken een geheel eigen karakter krijgt.

Geurkaarsen

Ook dit is weer zoiets wat je wél vaak in de huiskamer ziet, maar niet in de keuken. Terwijl de keuken toch echt de ruimte is waar je geurkaarsen vaak het hardst nodig hebt. Want jij kunt dat biefstukje wel heerlijk vinden, als je daarna gasten ontvangt zitten die vaak niet te wachten op de geur ervan. Zet daarom wat kaarsen en/of geurstokjes in de keuken. Je zult merken dat je het zelf ook heerlijk vindt.

Open planken of vitrinekasten

Velen van ons denken ten onrechte dat we alles wat in de keuken hoort moeten verstoppen in dichte kastjes. Want oh wee als iemand je glazen en borden toch eens ziet. Nou, lekker laten zien! Want het is juist gezellig om open planken of vitrinekasten te hebben waar je servies staat uitgestald. Zeker als je mooie glazen en keukengerei hebt, is het juist leuk om een en ander tentoon te stellen. Dit voegt persoonlijkheid en charme toe aan je keuken.

In samenwerking met Veneta.com

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.