Redactie
Redactie Inspiratie 21 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Zout maken in verschillende smaken

‘Smaakjes zout’ klinkt misschien raar, want zout is zout, toch? Toch kan je zout een smaakje geven, wat net weer wat extra’s geeft aan je gerechten. De volgende smaken zout maak je door grof zeezout te combineren met de smaken door het kort in een keukenmachine te vermalen.

Matcha Zout
Groene thee in poedervorm + zout geeft matcha zout. De smaak van de groene thee gaat goed samen met eidooiers, tofu, uien, en zelfs chocolade!

Tangerine zout
Gedroogde stukjes mandarijn (of sinaasappel) + zout. Dit smaakt heel lekker op groenten, pasta’s en vis!

Knoflook-kruiden zout
Voeg heel fijngesneden knoflook en groene kruiden, zoals basilicum, tijm en rozemarijn toe en roer goed door. Wel direct gebruiken!

Bron: Flickr

Lavendel zout
Gedroogde lavendel bloemen + zout. Geeft je gerecht een kruidachtige touch. Lekker op groene salades en past heel goed bij lam.

Gerookt paprika zout
Fijn gemalen gerookt paprikapoeder + zout. Past goed bij gebakken aardappelen en gegrild vlees.

Limoen zout
Gedroogde stukjes limoen + zout. Een andere lekkere variant is het gebruik van de bladeren van de Kaffir limoen boom. Past onder andere goed bij schaal en schelpdieren en rijstgerechten.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.