Culy
Culy Video's 29 januari 2015

Video: zo wordt het mooiste vegetarische gerecht ter wereld gemaakt

Michel Bras is een van de bekendste Franse chefs en runt (samen met zijn zoon) het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Bras in Laguiole, Frankrijk. Zijn beroemdste gerecht, genaamd Gargouillou, staat al decennia lang op de kaart. In deze video wordt uit de doeken gedaan hoe deze dis wordt gemaakt.

Dit gerecht bestaat uit ruim 50 soorten groenten, kruiden en bloemen. Deze ingrediënten zijn altijd vers, seizoensgebonden én verschillen per dag. Gasten van Bras krijgen dus nooit precies dezelfde Gargouillou, en dat maakt dit gerecht zo bijzonder. Velen vinden deze schotel, die voor 44 euro op het menu staat, het mooiste vegetarische gerecht ter wereld.

“Elk seizoen biedt de tuin, de markt en de natuur ons vele groenten, kruiden, bladeren en zaden. De gargouillou is een huwelijk van verschillende vormen, kleuren en smaken. We kiezen op basis van wat er beschikbaar is qua groenten, wortels en fruit; die lijst is oneindig”, aldus de chef.

De volledige lijst van onderdelen vind je op de site van Bras, maar onderstaand filmpje is ook absoluut een lust voor het oog.

En een video waarbij je de chefs aan het werk ziet:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Video: zo wordt het mooiste vegetarische gerecht ter wereld gemaakt
Sluiten