Video's 9 jun 2015 Culy

Video: zo worden de wereldberoemde beignets uit New Orleans gemaakt

Een van de bekendste gerechten uit New Orleans is de beignet. En de ‘echte’ beignets uit New Orleans kun je maar op één plek het beste eten: bij Cafe Du Monde.

De hotspot bestaat al sinds 1862 en ligt aan Decatur street in de beroemde French Quarter wijk van New Orleans. En nog beter: ze zijn 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week.

Cafe_du_Monde_New_Orleans

Bij Cafe Du Monde komen zowel locals én toeristen voor hun portie beignets. Deze wereldberoemde gefrituurde zoete broodjes vliegen daar als, tsja, warme broodjes over de toonbank. Mét poedersuiker erop, en altijd in een setje van drie.

Chef Wilbert Joseph legt in deze video uit hoe de beignets gemaakt worden én hoe ze er zoveel op een dag kunnen produceren.

De hele keuken ademt de muzikale soul van de stad, van hoe de frituurmandjes geschud worden tot aan de machine die de beignets bestrooit met poedersuiker – dat lijkt net een schuiftrompet. Interessant om te weten: de beignets worden gefrituurd in katoenzaadolie, een vrij zeldzame olie in de keuken.

Ben je een keer in New Orleans? Vergeet dan niet bij Cafe Du Monde langs te gaan. Tip: ze verkopen er tegenwoordig ook een eigen Cafe Du Monde Beignet Mix.

Reageer op artikel:
Video: zo worden de wereldberoemde beignets uit New Orleans gemaakt
Sluiten