Spingaren

Bij restaurant & proeflokaal Spingaren in Amsterdam draait alles om charcuterie! Van vlees tot vis en groente & tafelzuur: alles komt op de plank. De producten worden hier vers en met de hand gemaakt.

Vaste stek

De vijf mensen achter Spingaren komen uit de horeca en stortten zich de afgelopen tijd op ambachtelijke charcuterie. Want borrelen doen we allemaal graag – natuurlijk met een lekker hapje erbij – maar op artisinale wijze charcuterie maken, dat gebeurde maar weinig. Aldus het gezelschap.

Ze begonnen met de pastrami en vele andere soorten lekkers volgden. Daar kregen ze zó veel leuke reacties op, dat ze besloten dat er maar een vaste plek moest komen om al dat lekkers te kunnen maken en proeven. Het restaurant en proeflokaal was geboren.

Spingaren Amsterdam

De lekkerste charcuterie

Bij Spingaren dus planken vol met de lekkerste charcuterie. Van rillette van konijn tot aan pastrami, filet d’anvers en kippenlevermousse. Ook het vermelden waard is de White Mamba paté: een combi van Iberico en het White Mamba bier van Two Chefs Brewing.

Dat charcuterie niet alleen maar hammetjes en worsten is, bewijzen ze ook met de selectie vis. Denk aan tempura van coquilles met oosterse dip, terrine van witvis met zuring in palingbouillon, sardines…

En ook vega is er ook héél veel keuze. Bloemkool met sinaasappel, saffraan en wortel, kimchi en gerookte, gefermenteerde groene kool bijvoorbeeld.

Spingaren Amsterdam

Plankgas naar Spingaren!

Daarnaast kun je hier ook nog dineren met een mooi stuk vlees, vis, fijne bijgerechten en een mooie selectie aan kazen. Lekker met een cocktail of een gin-tonic erbij.

Ook tof: je kunt de Spingaren charcuterie ook kopen voor thuis.

Spingaren is elke dag geopend tussen 17:30 en 22:30 uur. Reserveren kan online.

Spingaren Amsterdam
Spingaren Amsterdam
Spingaren Amsterdam
Reageer op artikel:
Spingaren
Sluiten