Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 8 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Putaine in Rotterdam: drijvend restaurant van de mensen achter Héroine

Als mensen ons vragen naar een leuk restaurant in Rotterdam, roepen we altijd wel Héroine. Vanaf nu zou je willen dat je jezelf in tweeën kunt delen, want deze hotspot heeft er een zusje bij. Restaurant Putaine in Rotterdam is niet alleen nóg zo’n lekker restaurant van chef Michael Schook en gastvrouw Eva Eekman, het is ook nog eens een drijvend restaurant mét zwembad en een fantastisch uitzicht over de Rotterdamse skyline.

Ondanks dat de restaurants door de huidige lockdown gesloten moeten blijven, tipt Culy je graag dé hotspots voor de lekkerste afhaalmenu’s. 

Putaine Rotterdam

Als Héroine nog geen belletje bij je deed rinkelen, doet Eva’s andere restaurant, De Matroos en het Meisje, dat misschien wel. Da’s inmiddels een instituut in de havenstad. Er was dus al een klein table d’hôtes restaurant waar je eet wat de pot schaft, toen kwam het spannende Héroine: ook zonder menukaart, maar dan met een mysterieus gangenmenu.

Bij nieuwkomer Putaine eet je dan juist weer à la carte, maar de mate van teasen, pleasen en verrassen blijven ze erin houden. We zouden ook niet anders van ze willen.

Putaine Rotterdam
Bron: Putaine

Putaine’s Party Pack

Bij Putaine kun je terecht voor lunch, diner en cocktails. Daarbij heb je keuze uit zo’n dertig kleine gerechtjes. Die eet je normaalgesproken aan of met zicht op de grote roze bar, omringd door een strak interieur in Miami Vice-stijl. Denk: Pink Panther-roze bankjes en gordijnen, hardblauwe stoelen en neonletters.

Door de lockdown gaat dat nu een beetje anders dan anders, maar je kunt gelukkig alvast afhalen bij het restaurant. Met ‘Putaine’s Party Pack’ scoor je zes gerechtjes van chef Michael Schook, aangevuld met bubbels en oesters. Bijvoorbeeld eendenlever met kersenbloesem-umebushi en zuurdesemtoast of rode bietensalade met zeesla en furikake. Het is er ook in een vega-variant. Ideaal voor elk huisfeestje, al dan niet in Miami Vice-stijl.

Putaine Rotterdam
Bron: Putaine

“Hoerenloper”

Moeten we ‘t nog even over die naam hebben. Die klinkt als een Frans scheldwoord en nou ja, dat is het dus ook. Het is een dikke knipoog naar de brug over de Rijnhaven die ‘Hoerenloper’ wordt genoemd. Die ligt dus pal naast het restaurant en loopt langs Hotel New York richting Katendrecht.

En o ja, we hadden je ook een zwembad beloofd. Dat zit zo: Putaine is gevestigd in FOR, wat staat voor Floating Offices Rotterdam. Het is het grootste drijvende kantoorgebouw ter wereld. Het restaurant bevindt zich op de benedenetage, het zwembad komt op de kop te liggen, aan de andere kant wordt er een groot terras gerealiseerd. Het is dus nog een work in progress, maar genoeg om je alvast op te verheugen.

Je vindt restaurant Putaine aan de Antoine Platekade 996 in Rotterdam. Kijk op de site voor take-away-opties. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.