Sophie Fleur Jongebloed
Sophie Fleur Jongebloed Restaurants 16 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Papa Thang in Amsterdam-Noord (een verborgen Vietnamese parel)

Stilletjes, in het voorjaar van 2021, opende chef Thang Pham zijn Vietnamese bistro. Het een aanlokkelijke restaurant ligt goed verstopt tussen de nieuwbouwappartementen van Amsterdam Noord, waardoor er vooral buurtbewoners komen. En jij straks ook! Want hier moet je zijn voor verfijnde gerechten die, zoals we wel gewend zijn van de Vietnamese keuken, knetteren van de verse kruiden en vissaus.

Het was de opkomst van de Franse keuken die ervoor zorgde dat specerijen uit de mode raakten. Inmiddels zijn we alweer twee eeuwen verder en er lijkt weinig veranderd: de Franse keuken staat nog steeds op een voetstuk.

Maar er is goed nieuws, steeds meer Aziatische restaurants laten zien dat hun eten nét zo sjiek is! Het fijne Papa Thang in Amsterdam Noord bijvoorbeeld, waar je kunt genieten van verfijnde Vietnamese gerechten.

Root to rise

Chef Thang Pham is Vietnamees maar keek het kookkunstje af in Parijs, New Orleans en Barcelona. Al die verschillende invloeden vind je terug op de kaart van zijn Vietnamese bistro Papa Thang.

Het is een interessante melting pot met gerechten zoals poke nachos (Mexicaans tintje), tempura van soft shell krab en sashimi van zeebaars (Japans) en spare ribs met aji amarillo (Peruaans). Betekent dit dat er nauwelijks ‘authentieke’ Vietnamese gerechten op de kaart staan? Nee integendeel, ook de klassiekers mag je hier gewoon bestellen.

Vietnamese klassiekers

Zin in een tripje naar Vietnam zonder een vlucht te boeken? Bestel dan de volgende gerechten.

Banh Xeo: Een knapperige, knalgele crêpe van rijstebloem en kurkuma die gevuld wordt met lekker veel kruiden en blaadjes little gem. Bij Papa Thang kun je de pannenkoekjes zowel vegetarisch bestellen met aubergine, of met gestoofd citroengras-rundvlees.

Pho Tai: Zoals ze zelf al schrijven op het menu ‘de meest iconische soep van Vietnam’. Pho is een diepgetrokken soep op basis van een runderbouillon die je infuseert met verschillende specerijen zoals steranijs, kruidnagel, venkelzaad en kaneel. Het lekkerste is om de specerijen even goed te roosteren, of zelfs roken, voor een nog complexere smaak. Verder zit er gember en knoflook in en komt de zilt, zoute smaak van de vissaus.

Banh Hoi: Laat frisheid en aroma maar over aan de Vietnamezen. Die snappen als geen ander hoe je met pickles, kruiden en noedels een feestje van texturen bouwt in je mond. Dit gerecht is eigenlijk een soort deconstructed salade met bundeltjes noedels. Vertrouw ons: dit wil je bestellen.

40% vega bij Papa Thang

Op Instagram verkondigt Papa Thang trots dat bijna de helft van het menu vegetarisch of veganistisch is. ‘Stop eating out of greed, but eat out of need‘, schrijven ze.

Over gretigheid gesproken: de geitenkaascake met rozemarijn en zwarte peper klinkt zó ontzettend goed, dat we toch wel een beetje hebberig worden. Sorry Papa Thang!

Het adres van Papa Thang:

Melkdistelstraat 94

1031 JX Amsterdam

Kijk voor actuele openingstijden en info op de website van Papa Thang

De leukste restaurants van Amsterdam-Noord

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.