Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Restaurants 21 mrt 2023
Leestijd: 5 minuten

Culy ontdekt: Hotel Haarhuis in Arnhem (hét culinaire vijfsterrenhotel)

Een culinair hotel, in Nederland? Yes, daarvoor mag je nu naar Arnhem. Deze maand opende Hotel Haarhuis haar deuren: het enige vijfsterrenhotel in Arnhem vol luxe, comfort en natuurlijk culinaire uitingen waar je u tegen mag zeggen. Dit werd groots gevierd, en Culy was er bij.

Hotel Haarhuis

Het hotel is al sinds 1918 een begrip in Arnhem, geliefd door inwoners en reizigers. En dat is te bewijzen ook, want zelfs na de overname in 2018 keren dezelfde mensen nog steeds terug om te genieten van alles dat Hotel Haarhuis te bieden heeft. Bij een vijfsterrenhotel komt veel kijken, zoals prachtige city lofts, een luxueuze spa met infrarood licht en diverse nieuwe culinaire uitingen. En na jaren renoveren mag Hotel Haarhuis zichzelf sinds 10 maart officieel een vijfsterrenhotel noemen.

Met onze feestkleding aan en een ingepakte koffer reizen we enthousiast af naar het oosten van Nederland om de heropening te vieren. Want een culinair vijfsterrenhotel; daar móéten we natuurlijk alles over ontdekken!

Hotel Haarhuis
Bron: Hotel Haarhuis

Arnhem ontdekken vanaf het dak

Die ontdekkingstocht begint in de hotelkamer. Daar worden we verrast met een doosje heerlijke macarons (20+ verrassende smaken) van Patisserie Hoek. Omdat we graag meer te weten willen komen over wat Hotel Haarhuis ons nog meer te bieden heeft, hollen we na het smullen direct naar de vijfde verdieping om de gloednieuwe Rooftop Bar Blou te ontdekken.

Maar voordat we de eerste cocktails in onze handen gedrukt krijgen en onze tanden in de verrukkelijke hapjes zetten, staan we eerst in de rij om het award-winnende toilet van het hotel te bekijken. Deze is namelijk gebouwd in een 18 meter (!) lange liftschacht. Met één druk op de knop krijg je een prachtige lichtshow te zien.

Enfin, tijd voor het eten en drinken. We beginnen met de Blou moon: een felblauwe cocktail met wodka, Blue Curaçao en citroen. Gelukkig kun je deze vanaf heden 365 dagen per jaar bestellen (dus ook in de winter!). Bij ons drankje krijgen we een krokantje met krabmousse en een glaasje met zeevruchten en radijs. Lekker!

Hotel Haarhuis hapjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Genieten in de zwoele kelder

Vanaf verdieping vijf nemen we de lift en een smalle houten trap naar de kelder. Hier is namelijk The Storage. Een zwoele wijnkelder en whiskybar die je doet denken alsof je in een echte wijnkelder in Frankrijk bent beland. We leunen achterover in een leren fauteuil en genieten van de live band die een mellow deuntje speelt. Met in de ene hand een krachtige whiskey en de ander een krokant toastje met fluweelzachte steak tartare.

Wijn en whisky kelder
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Hét culinaire vijfsterrenhotel

Nadat we het hotel hebben ontdekt, begeven we ons naar de Promenade Zaal, waar het echte feest begint. Het ene na het andere hapje wordt naar ons toegebracht, en daar klagen we niet over. Het menu bestaat uit hapjes van de standaard menukaart en speciale hapjes voor de opening. Zo krijgen we een goed beeld van waarom Hotel Haarhuis hét culinaire vijfsterrenhotel van Arnhem is.

Hotel Haarhuis hapjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Al het eten wordt verzorgd door het keukenteam van restaurant Locals, het restaurant op de begane grond. Ze werken met Frank Bergman aan het roer, die ken je bijvoorbeeld van Oud Sluis en Pure C van Sergio Herman en zijn eigen (nu gesloten) restaurant met Bib Gourmand: Gastrobar Oude Post in Renkum. Het menu is een samenwerking met chef Niven Kunz die je bijvoorbeeld kan kennen van restaurant Triptyque.

Samen hebben zij hun eigen visie op de Nederlandse keuken toegepast in het menu. Zo blazen ze met een eigen vertical farm en het 80% groenten en 20% vlees/vis-principe van Niven Kunz nieuw leven in klassieke gerechten. Zoals een tartaar van rode wortel met kruiden uit eigen kas en een open ravioli met Arnhemse oesterzwam en truffelsaus.

Hotel Haarhuis hapjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Feestelijke cocktails

Het feest in Hotel Haarhuis is tot in de puntjes verzorgd. Er zijn optredens van dansers die de Charleston dansen alsof ze uit de jaren ’20 komen en muzikanten die hedendaagse nummers omtoveren tot een blues hit. Van al dat swingen krijg je flinke dorst en daarom zijn we regelmatig te vinden bij een van de cocktailstations. We kiezen voor een van de klassiekers zoals een espresso martini of pornstar martini en onze nieuwe favoriet: de clover club. Maar er staan ook verrassende cocktails zoals een Dutch Mule en een eigen versie van de gin & tonic.

Hotel Haarhuis cocktails
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Slapen in het Hotel Haarhuis

Na onze voeten van de vloer te hebben gedanst, begeven we ons richting de hotelkamer. We slapen in een van de ruime heritage kamers met een tweepersoons bed met ultrazachte kussens. De badkamer is oceaankleurig betegeld met gouden elementen en een lichtgevende spiegel. Na de feestelijke avond zijn wij uiteraard uitgegeten, maar wie nog trek heeft kan ook nog roomservice bestellen.

Hotel Haarhuis hotelkamer
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Een bijpassend uitgebreid ontbijt

Tot slot het uitgebreide ontbijt. Stiekem zijn we op de Culy-redactie dol op hotelontbijtjes, omdat er altijd zó veel keuze is. Daarom kunnen we niet wachten om te zien wat Hotel Haarhuis ons te bieden heeft. Uitgerust en wel lopen we naar de ontbijtzaal en worden we verwelkomd door het team en de geur van versgebakken broodjes.

Voor iedereen zit er iets smakelijks tussen. Zo kun je namelijk een eigen English breakfast maken. Of kun je de Amerikaanse kant op gaan met zoete American pancakes met karamelsaus. Wie het liever rustiger aandoet, kan richting de yoghurt lopen met verschillende granola, muesli en cruesli en toppings of een broodje met beleg maken.

Hotel Haarhuis ontbijt
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zelf een nachtje luxe bij Hotel Haarhuis boeken

Wil je graag zelf een keer vertoeven in de luxe van Hotel Haarhuis? Of smullen van de gerechten van chef Frank Bergman en je ochtend beginnen met het uitgebreide ontbijt? Kijk dan voor prijzen en openingstijden op de website van Hotel Haarhuis.

Hotel Haarhuis design suite
Bron: Hotel Haarhuis

Adres Hotel Haarhuis

Stationsplein 1
6811 KG Arnhem

@culynl

Afgelopen week heropende @hotelhaarhuis als hét (culinaire) 5 sterrenhotel van Arnhem. Culy was erbij! Hapjes van chef Frank Bergman en Niven Kunz, feestelijke cocktails en en een luxueuze overnachting. Wat hebben we genoten! 😍  #hotel #5sterrenhotel #arnhem #hotspotarnhem

♬ charcoal baby – 🎧

Hotel Haarhuis
Bron: Hotel Haarhuis

Meer in Arnhem:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.