Capriole Café in Den Haag: klassiekers in een hip jasje

De locatie alleen is al top: restaurant en koffiebranderij Capriole Café huist in een verlaten fabriek aan de Fokkerhaven in Den Haag.

Het is even zoeken (de meeste navigatiesystemen komen er nog niet uit), maar dat is het waard: dit Industriële pand in de Binckhorst is supergaaf. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Chef Diego Buik (what’s in a name?) gaat over de keuken en da’s niet verkeerd, want de burgers van Chef Diego zijn beroemd! Zo sleepte hij in 2015 de Metro-prijs voor de ’Beste burger van Rotterdam’ binnen.

Maar het is niet alleen burgers wat de klok slaat; ze serveren de klassiekers waar iedereen blij van wordt, maar dan in een fris, net wat hipper jasje.

Capriole Cafe

Koffie anders

Bijzonder is dat Capriole Café niet alleen een restaurant is, maar ook een eigen koffiebranderij heeft. Gastheer Giancarlo Matarazzi selecteert fairtrade en biologische koffie en brandt die dagelijks vers.

Niet voor niets is deze hotspot genomineerd voor ‘Best Coffee Concept 2016’ door de Hospitality & Style Awards, dus je kunt er zeker van zijn dat je hier een tof bakkie kunt drinken.

Espresso met roze peper bijvoorbeeld. Huisgemaakte ijskoffie. Maar ook creatieve koffiecocktails, zoals de ‘Bitter Gin’: een frisse gin-tonic espresso met limoen.

Maar wat staat hier op de kaart?

Omdat het restaurant pas sinds augustus is geopend, werken ze voorlopig nog met een kleine kaart. Daarop vind je van die altijd-goed-gerechten, die bij Capriole Café nog even wat creatiever worden gepresenteerd.

Bijvoorbeeld tartaar van rund, opgemaakt als ware het een bloementuintje, met in het midden een gepocheerde eidooier. Waanzinnig lekker klinkt de eendenborst met aardappeldonuts, diverse bereidingen van rode biet en saus van tonkaboon.

Capriole Cafe

Truffelrisotto met een gepocheerd ei: ook altijd goed. Of een pulled pork burger, maar dan wél met de creatieve interpretatie van de chef: de burger is gerookt, gemaakt met koffie en geflankeerd door gefrituurde uienringen, kaas, spek en barbecuesaus. Het paradepaardje wordt compleet met stolp (met daaronder rook) geserveerd. Wow!

Bij mooi weer kun je hier een plekje bemachtigen op het riante terras aan de Trekvliet. We zien onszelf er al zitten, met een gin-tonic espresso…

Capriole Café
Fokkerkade 18, Den Haag

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Capriole Café in Den Haag: klassiekers in een hip jasje
Sluiten