Redactie
Redactie Recepten 27 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de bekende green goddess dressing

Vergeet Thousand Island-saus, giet een lekkere green goddess dressing over je salade! Deze dressing is fris, zuur én heel gezond. En nog belangrijker: in een mum van tijd klaar.

Volgens de verhalen werd de saus voor het eerst bereid in The Palace Hotel in San Francisco in 1923, als hommage aan de acteur George Arliss en zijn populaire toneelstuk The Green Goddess. In de jaren 70 kwam de dressing in een flesje in de Amerikaanse supermarkt.

In een klassieke green goddess vind je vaak mayonaise, zure room, kervel, bieslook, ansjovis, dragon, citroensap en peper. Maar er wordt volop gevarieerd met de ingrediënten in deze dressing.

Tegenwoordig wordt er vaak avocado toegevoegd voor de romigheid (en geen mayonaise of zure room), en tahini (sesampasta) voor romigheid en een diepe smaak. Bieslook en citroen zitten er wel vrijwel altijd in, hoewel er soms ook met limoen wordt gewerkt.

Het recept

Hoe jij ‘m dus maakt, mag je dus lekker zelf bepalen. Wij geven graag ons favoriete recept:

Voor 4 personen:

– 250 gram verse peterselie
– 150 ml mayonaise
– 150 ml zure room
– 1 rijpe, zachte avocado
– 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
– Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
– Rasp en sap van 1/2 citroen
– 1 flinke scheut extra vergine olijfolie
– Optioneel: 1 theelepel tot 1 eetlepel tahini

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en giet de dressing over je favoriete salade.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.