Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 21 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Snelle zeewierchips uit Cocina Nikkei (+ video!)

Ze zijn krokant, barsten van de umami en ze smaken onweerstaanbaar: de snelle zeewierchips uit het nieuwe kookboek van Katinka Lansink Dodero. De koningin van de ceviches deelt in Cocina Nikkei recepten en verhalen over de razend interessante Peruaans-Japanse fusionkeuken. Culy maakte deze hartige snack samen met Katinka en we weten nu al dat we dit nog váák op tafel gaan toveren als we gasten over de vloer hebben.

Deze zeewierchips lijken een beetje op de nori tempura die je veel ziet in de toko. Van Katinka leerden we dat ze ontzettend makkelijk en snel zelf te maken zijn, met norivellen en loempiavellen die je met wat eiwit aan elkaar plakt. Daarna knip je ze in vierkantjes en bak je ze kort in hete olie.

Zien? We maakten samen met Katinka een TikTok-video om te demonstreren hoe makkelijk (en leuk!) het is om ze te maken. Die vind je onder het recept.

Zeewierchips uit Cocina Nikkei
Bron: Cocina Nikkei

Zo maak je deze zeewierchips

1. Kluts het eiwit.
2. Bestrijk de loempiavellen met het eiwit en plak op elk vel een norivel.
3. Knip de vellen in ‘chips vierkanten’.
4. Verwarm de olie en doe de vierkantjes stuk voor stuk in de olie zodat ze niet gaan plakken.
5. Haal de chips na 15 seconden uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
6. Strooi de Nikkei togarashi en het zeezout eroverheen en serveer.

De chips zijn heerlijk om te dippen in de Magic Mayo uit het boek, maar ook met wasabimayo of mayonaise waar je een scheutje sesamolie doorheen roert.

@culynl

Deze gruwelijk lekkere zeewierchips uit Cocina Nikkei (het nieuwe kookboek van @cevicheceviche) wil je NU maken! #fypシ #seaweed #voorjou #recept

♬ awkward sped up sza – rem

> Cocina Nikkei van Katinka Lansink Dodero (Luiting-Sijthoff) is nu te koop voor € 29,99.

Alles over de Nikkei cuisine: de dialoog tussen Peru en Japan

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.