Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 23 mei 2025
Leestijd: 1 minuut

Laat de zomer maar komen: crostini met opgeklopte tzatziki

Zin in een zomers aperitief? Deze krokant gebakken crostini met luchtige opgeklopte feta-tzatziki zijn precies wat je nodig hebt. Fris, romig, knapperig en onweerstaanbaar! Hoe je ze maakt, is kinderspel.

De hoofdrolspeler van dit recept is zonder twijfel de whipped – oftewel opgeklopte – feta-tzatziki: een smeuïge, luchtige spread op basis van romige feta, frisse komkommer, dille en een vleugje citroen.

Hoe je dit luchtige goedje precies maakt? De naam zegt het al: niets meer dan een crème gemaakt door feta op te kloppen met een beetje yoghurt, roomkaas of in dit geval olijfolie.

9 feestelijke crostini’s voor bij de borrel

Door de zoute, brokkelige kaas te pureren tot een glad geheel, verandert ‘ie in een lekkere spread die perfect past bij de crostini.

Die bakken we overigens in wat olijfolie om die perfecte goudbruine kleur te krijgen die het stukje brood nóg lekkerder maakt. En dat alles in nog geen 15 minuten? Hoe fijn is dat?

crostini met whipped feta / tzatziki
Melvin Sturm voor Culy

Bereidingswijze crostini met whipped feta

  1. Snijd het stokbrood in plakjes van 2 centimeter dik. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak goudbruin en krokant in een koekenpan. Zet opzij en laat afkoelen.
  2. Mix voor de opgeklopte feta-tzatziki de fetakaas, de dille, het citroensap, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel yoghurt. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  3. Schep voor een het beste resultaat de opgeklopte feta in een spuitzakje. Heb je die niet? Schep het dan gewoon met een lepeltje op de gebakken stukjes brood, dat werkt ook.
  4. Leg op alle crostini met whipped feta een reepje komkommer en serveer.
crostini met whipped feta / tzatziki
Melvin Sturm voor Culy

Meer corstini-inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.