Drankjes 15 jan 2012 Culy

Warme chocolademelk met lavendel

Warme chocolademelk met lavendel, dat is niet meteen een combinatie die je verwacht. Maar lekker dat het is! Haal lavendel uit de tuin (of uit die van iemand anders, wel even netjes vragen…) en ga gauw aan de slag. Mmm!

Verwarm de melk met de lavendel op een laag vuur, af en toe kloppen met een garde tot de melk begint te sudderen. Haal van het vuur en 5 minuten staan. Zeef daarna de lavendel eruit en zet terug op het vuur. Zet het vuur op middelhoog, voeg de chocolade in kleine stukjes (of geraspt) toe en meng tot de chocolade is gesmolten. Giet het mengsel in een mok en serveer met een flinke toef slagroom.

Voor 1 persoon:

  • 250 ml volle melk
  • 40 gram pure chocolade (70% cacao)
  • 15 gram melkchocolade
  • Paar lavendelknopjes
  • Slagroom
Reageer op artikel:
Warme chocolademelk met lavendel
Sluiten