Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: heerlijke vega(n) ramen met miso, pompoen en tofu

Het water liep ons in de mond toen we dachten aan deze heerlijke vega(n) ramen met miso, pompoen en tofu. En wat blijkt? Hij is nog lekkerder dan we vermoedden. Een volle smaakbom die elke ramen-lover zal kunnen bekoren. En: het is nog gezond ook.

Dit recept is van de fantastische Gizzi Erskine. Wij tweakten het een beetje.

Het lijken veel ingrediënten, maar het is de moeite echt waard. Voor een goede ramen is het namelijk belangrijk dat je zoveel mogelijk smaaklagen opbouwt. Dat geeft diepte aan je soep. Om het je iets makkelijker te maken, hebben we ze op volgorde van opkomst gezet.

Als topping op deze vega ramen gebruik je een restje pompoen. Bijvoorbeeld van je Ottolenghi-recept of je vega buddha bowl. Geen restje pompoen in huis? Maak het dan heel makkelijk zelf met wat (eventueel voorgesneden) pompoenblokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hussel de pompoenblokjes met wat olijfolie, sojasaus, zout en peper en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

Make it vegan!

Wil je deze soep helemaal vegan maken, laat dan de gekookte eitjes weg.

Vega(n) ramen met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze vega(n) ramen

Bak de ui in de olie op laag vuur in 10 minuten zacht. Bak dan de knoflook en gember nog een paar minuten mee.

Doe de kerrie, de gemalen koriander en de chili-olie erbij en laat twee minuten meebakken. Blus af met het water.

Roer met een garde de miso, mirin, edelgist, sojasaus en bruine suiker door de soep. Laat 30 minuutjes op zacht vuur pruttelen.

Bak ondertussen de shiitake in een koekenpan op hoog vuur, met een beetje olie. Schep ze uit de pan als ze beginnen te bruinen.

Voeg nog wat olie toe aan de pan en bak de blokjes tofu tot ze bruin zijn. Schep ze uit de pan. Hussel ze samen met de eieren (gepeld) en de twee eetlepels sojasaus in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de sojamelk toe aan de soep en pureer alles met een staafmixer.

Nu kun je de kommen gaan opmaken. Leg eerst de noodles in de soepkommen. Schep de ramenbouillon erop en garneer met de tofu, shiitake en blokjes pompoen.

Halveer de eieren en leg bovenop elke kom twee halve eitjes. Schep in elke kom wat van de mais, bestrooi met bosui, sesam en het chilipoeder.

Vega(n) ramen met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy