Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 3 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: udon noodles met oesterzwammen (een vega umamibom)

De noedelfilmpjes rollen dan wel aan hoog tempo voorbij over onze Insta-feed, de vraag blijft toch steeds hoe je noedels nu echt het állerlekkerst bereidt. Met dit recept voor udon noedels met oesterzwammen hebben we een gouden exemplaar te pakken. Eentje dat je er altijd bij kunt nemen wanneer de noodlecravings hoog zijn en dat ook nog ‘ns lekker vega(n) is.

Voor dit recept kiezen we dikke udon noedels, te koop bij supermarkten of toko’s. Want kijk nou eens wat voor goede maten die zijn met de knapperig gebakken oesterzwammen en het sausje vol umami. Da’s pure vriendschap!

Udon noedels met oesterzwammen en sesam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Udon noedels met oesterzwammen

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Doe ze in een mengkom en voeg de maizena en de five-spice toe. Roer goed.
  2. Verhit een scheut plantaardige olie in een wok op medium vuur en bak de paddenstoelen knapperig en goudbruin. Zet apart.
  3. Maak de saus door de tahin, hoisin, miso, zwarte azijn, sojasaus en suiker te mengen in een pan, roer goed met een garde en houd op laag vuur warm.
  4. Kook de noodles volgens de verpakking en spoel af onder koud water. Bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de noodles toe aan de pan met de saus en schep alles door elkaar. Is het geheel wat te droog, voeg dan extra kookvocht toe en blijf roeren.
  5. Voeg er ten slotte de oesterzwammen aan toe en roer door elkaar. Schep de udon noedels op borden en maak af met de koriander en de sesamzaadjes.
Udon noedels met oesterzwammen en sesam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere noedels:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.