Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 16 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zomerse groene curry met rijstnoedels, tuinbonen, garnalen en radijs

Zoek je nog een fijn tuinbonen recept? Deze zomerse curry met rijstnoedels, tuinbonen en garnalen is een dikke aanrader. Fijne bijkomstigheid: zowel koud als warm is dit een heerlijk gerecht.

Tuinbonen zijn niet heel lang in het seizoen. Zijn ze dat wel, dan haasten wij ons graag naar de markt om een portie in huis te halen. Het (dubbel)doppen is even een klusje, al gaat dit altijd sneller dan je zou denken. Bovendien is de beloning van zo’n knalgroen, knapperig boontje groot.

Verse tuinbonen: zo kies je de beste uit

Zomerse curry met rijstnoedels (tuinbonen recept)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zomerse groene curry met rijstnoedels, tuinbonen en garnalen (tuinbonen recept)

  1. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking en giet af.
  2. Scheur de peul van de tuinbonen open en blancheer ze in kokend water. Spoel ze af onder koud water en druk de knalgroene boontjes eruit, eventueel met behulp van een aardappelmesje. Je tuinbonen zijn nu dubbelgedopt en op hun lekkerst!
  3. Verhit een eetlepel neutrale olie en fruit de currypasta aan. Roer met een houten lepel tot de smaken zich verspreiden. Voeg de limoenblaadjes toe.
  4. Roer de kokosmelk, vissaus, suiker, bouillon en de limoenrasp erbij en breng aan de kook. Zet het vuur daarna zacht en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef even of de curry in balans is en breng op smaak.
  5. Voeg ook de helft van de tuinbonen toe aan de curry. Wil je een warme curry? Hou dan warm op het vuur op lage temperatuur. Voor een koude, frisse curry, zet koel in de koelkast.
  6. Dep de garnalen droog met een keukenpapiertje of schone theedoek.
  7. Verhit een scheutje milde olijfolie op medium vuur en bak de garnalen in enkele minuten gaar. Breng op smaak met een snuf chilipoeder.
  8. Verdeel de rijstnoedels over kommen en gebruik een grote soeplepel om de curry over de noedels te scheppen. Leg er de garnalen en de rest van de tuinbonen op en maak af met de fijn gesnipperde radijs, een paar druppen chili-olie en wat zwarte sesamzaadjes.
Tuinbonen recept: zomerse curry met tuinbonen en garnalen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met tuinbonen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.